Teknoloji

Snapchat yapay zekâlı sohbet botu My AI’ı tüm kullanıcılarına açıyor

snapchat my ai

Snapchat My AI adını taşıyan ve adından da anlaşılabileceği üzere yapay zekâ tabanlı olan sohbet botunu tüm kullanıcılara açıyor. Gücünü ChatGPT’den alan My AI, daha önce sadece Snapchat+ abonelerinin erişimine açıktı. Konuyla ilgili açıklama, Snap’in Partner Zirvesi’nde konuşan CEO Evan Spiegel tarafından yapıldı.

My AI, bu genişlemeyle birlikte Snapchat’e özgü bazı yeni özellikler kazanıyor. Artık Snap Map’teki popüler mekanlar üzerinden restoran ve aktivite önerisi yapabilecek olan My AI, aynı zamanda artırılmış gerçeklik filtresi de önerebilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde My AI’ı grup sohbetlerine ekleyebilecek ve yapay zekâya özel bir isim ve Bitmoji üzerinden bir avatar atayabilecek.

Snapchat My AI artık fotoğraf ve videolu snap’lere yanıt verebilecek. Şimdilik mesajları sadece yazılı olarak yanıtlayabilen My AI, önümüzdeki dönemde mesajlara yapay zekâ ile oluşturulmuş görsellerle de karşılık verebilecek. Bunun Snapchat+ abonelerine özgü bir şey olacağını belirtmekte fayda var.

My AI şimdiye kadar sınırlı bir kitleye açık olsa da, ciddi anlamda test edilmiş durumda. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yapay zekâ botu günde 2 milyondan fazla mesajı yanıtlıyor. Ancak Snap’in OpenAI’ın teknolojisini uygulama şekline bazı eleştiriler de gelmişti. The Washington Post’un haberine göre, My AI kendisini 18 yaşın altında gençler gibi gösteren araştırmacılarla bazı “uygunsuz” diyaloglara girmiş ve sorgulanabilir tavsiyeler vermişti.

Snap’ten verilen bilgiye göre, My AI “ekstra moderasyon teknolojisinden” yararlanıyor. Bu da kötüye kullanım durumunda geçici olarak servise erişimin engelleneceği anlamına geliyor. Şirket, yapay zekânın artık mesajlaştığı kullanıcının yaşını dikkate alacağınında altını çiziyor. Buna ek olarak, ebeveynler diledikleri takdirde çocuklarının yeni yapay zekâ arkadaşlarıyla olan sohbetine sınırlama getirebilecek.

Snapchat My AI’ın sınırlarının farkında

Snapchat My AI’ın sınırlarının farkına varmış gibi görünüyor. Şirket daha önce de yapay zekanın “halüsinasyon yatkın” olduğunu belirtmişti. Daha önce ChatGPT gibi yapay zekâlarla etkileşimin günlük hayatın bir parçası hâline geleceğini söyleyen Snap CEO’su Evan Spiegel bile artık biraz daha tedbirli konuşuyor: “My AI kesinlikle pek çok hata yapacaktır. Bu nedenle vereceği tavsiyelere güvenemezsiniz. Ancak kesinlikle eğlencelidir.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER