Teknoloji

Getty Images ücretsiz iOS uygulamasıyla milyonlarca fotoğrafı ayağınıza getiriyor

getty-images-stream-ios-uygulama-220914

Birkaç ay önce web sayfalarına fotoğraf ekleme özelliğini faaliyete geçiren Getty Images şimdi de geniş koleksiyonu içindeki fotoğraflara göz atmaya ve bunları paylaşmaya yarayan yeni bir iOS uygulaması çıkardı.

Stream olarak adlandırılan uygulama sayesinde Getty’nin arşivinde arama yaparak yasal olarak paylaşmanıza veya ticari amaç taşımayacak şekilde bloglarda veya sosyal medya hesaplarında yayınlamaya uygun fotoğraflar bulabilirsiniz. Ya da Getty editörleri tarafından oluşturulan haberler, spor, eğlence kategorileri veya tarihteki önemli olaylara göre düzenlenen arşivler altındaki fotoğraflara da bakabilirsiniz.

Uygulamanın slayt gösterisi özelliği AirPlay desteği de sunuyor, böylelikle fotoğrafları Apple TV üzerinden göstermek de mümkün oluyor. Uygulama arayüzü üzerinden fotoğrafları Facebook ve Twitter üzerinden de paylaşabilirsiniz. Uygulamanın izin vermediği işlerden biriyse fotoğrafları film rulosuna kaydetmek. Bunun yerine fotoğrafı kopyalayabilirsiniz, ancak bu kopyalama işlemi sadece sayfaya yerleştirme kodunun panoya kopyalanmasına izin veriyor.

Getty Images son zamanlarda fotoğrafların sayfalara yerleştirilmesine epey odaklanıyor. Bu özellik bir yandan fotoğraflar üzerinde daha fazla kontrol imkanı sunarken bir yandan da şirkete yeni bir gelir fırsatı yaratıyor.

İLGİLİ HABERLER