Teknoloji

Getty Images 360 derecelik sanal gerçeklik deneyimi sunmak için Oculus ile işbirliğine gidiyor

getty-images-360-170615

Getty Images, Oculus sanal gerçeklik platformunu kullanarak 360 derecelik görüntüler sunacağını açıkladı. “360° View by Getty Images” adını taşıyan koleksiyon, popüler olayların fotoğraflarıyla tamamen sarmalayıcı bir sanal gerçeklik deneyimi sunmak için tasarlandı.

Koleksiyon kapsamındaki fotoğraflara Oculus Store üzerinden indirilebilen Oculus 360 Photos uygulaması üzerinden erişilebiliyor. Koleksiyondaki fotoğraflarla Cannes Film Festivali, 2014 FIFA Dünya Kupası gibi önemli etkinliklerdeki aksiyon yeniden tüm canlılığıyla yaşanabiliyor. Getty Images, koleksiyona ilerleyen dönemde daha farklı kategorilerden, daha fazla fotoğraf ekleme sözünü de şimdiden veriyor.

“360° View by Getty Images” deneyimini Samsung Galaxy Note 4 ve Galaxy S6 ile uyumlu olan Samsung’un sanal gerçeklik başlığı Gear VR Innovator Edition ile yaşamak mümkün olacak. 2016’da satışa sunulacak Oculus Rift’te de bu koleksiyon görüntülenebilecek.

360 derecelik fotoğraflarda kullanıcılar aksiyonun farklı yönlerini görebilecekler. Yüksek çözünürlüklü görüntü teknolojisi ise aksiyonun detaylarının en küçük noktaya kadar fark edilebilmelerini ve kullanıcıların yeniden heyecan duymalarını sağlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER