Teknoloji

Getir’den yeni girişim: GetirYemek

İstanbul’da faaliyet gösteren hızlı teslimat uygulaması Getir, yeni girişimi GetirYemek ile yemek siparişi sektörüne de adım attı. 7 Şubat itibarıyla faaliyete geçen platform, bugün itibarıyla tam kapasitede çalışmaya başladı. GetirYemek’in tanıtıldığı basın toplantısında Getir’in 2018’de yaptıkları konusunda da bilgi verildi.

Basın toplantısında konuşan Getir’in kurucusu Nazım Salur, şu ifadeleri kullandı: “Dünyada örneği olmayan uygulamamız Getir ile yepyeni bir girişime daha imza attığımız için çok mutluyuz. Halkımıza hizmet için her gün daha fazla çalışarak, yemeklerini Getir güvencesi ile 7/24 kullanıcılarımıza ulaştıracağız. Yüzde yüz Türk girişimi olarak halkımıza ve teknolojimize güvenimiz tam. Getir ile daha önce yapılmamış bir sistemi hayata geçirmiştik. Şimdi 3,5 yıldır uzmanlaştığımız alanda yeni bir girişim ile kullanıcılarımızın hayatını daha da kolaylaştıracağız. Sahip olduğumuz kalite ve güven anlayışıyla zamanla yarışan İstanbulluları 7/24 sıcak yemek ile buluşturacağız. Kullanıcılarımızın tüm ihtiyaçlarına yanıt vererek hızımızı yemek alanında da göstermeyi hedefliyoruz. 2018’de elde ettiğimiz başarıları 2019’da artırıp kullanıcılarımızın memnuniyeti için daha çok çalışacağız. Halkımızın standartlarını yükseltip onları mutlu edebildiğimiz için çok gururluyuz.”

GetirYemek’te yakın yerlerdeki farklı kullanıcıların verdiği siparişler birleştirilmiyor. Her sipariş ayrı teslimatla kullanıcılarına ulaştırılıyor. Yemeklerin taşınmasında da “Thermobox” adı verilen özel izolasyonlu sepetler kullanılıyor. Sipariş durumunun canlı olarak izlenebilmesi de Getir ekibinin dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor.

Nazım Salur, GetirYemek platformunun uzun süredir planları arasında olduğunu ancak YemekSepeti’nin Getir’in ana faaliyet alana girmesinin ardından bu yöndeki çalışmalara hız verdiklerini belirtti. 1000’den fazla restoranın iş ortağı olduğu platform, 500’den fazla kişiye de istihdam sağladı.

GetirYemek platformunun tanıtıldığı toplantıda Getir’in 2018’deki performansına dair rakamlar da paylaşıldı. 2018’de 5 milyon sipariş alan Getir, bir önceki yıla kıyasla 2.6 kat büyüdü ve cirosunu 300 milyon TL’ye çıkarttı. 700’den fazla motosikletin ve 250 adet aracın bulunduğu filosuyla İstanbul nüfusunun yüzde 95’ini kapsayan Getir, 2019’da yüzde 150 oranında büyümeyi ve cirosunu 2 kat artırmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER