Teknoloji

Apple Intelligence’ın özel oluşturma yeteneği Genmoji sonbaharda kullanıma sunulacak

genmoji

Apple WWDC 2024‘ün açılış konuşmasında “Apple Intelligence” adını verdiği yeni yapay zeka özelliklerini duyurdu. Apple Intelligence ile kullanıcılar kendi emoji ve görsellerini yapay zeka yardımıyla oluşturabilecek. Yapay zeka ile hazırlanan emojiler şirket tarafından Genmoji olarak adlandırılıyor.

Gerçekleştirilen demoda Apple, “salatalık takan rahatlatıcı gülen yüz” komutunun, gözlerinin üzerinde salatalık bulunan sarı bir gülen yüz emojisi oluşturduğunu gösterdi. Apple’ın yaptığı ilk emojiyi beğenmediyseniz birkaç farklı seçenek arasından başka bir tercih yapabiliyor.

Resmi emojilerin oluşturulması oldukça büyük bir süreçtir, bu nedenle Apple’ın kullanıcılara anında kendi emojilerini oluşturmaları için bir yol sunması güzel bir yenilik olarak tanımlanabilir.

Genmoji ile birlikte Image Playground da duyuruldu

Apple’ın bir diğer yeniliği ise farklı uygulamalarda ya da doğrudan kendi içinde görüntüler oluşturmayı mümkün kılan “Image Playground” uygulaması. Cupertino merkezli şirketin oldukça karikatürize görsel örnekleri paylaşması, gerçekçi görüntülerin oluşturulmasını engellemenin bir yolu olabilir.

Genmoji ve Image Playground iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’da kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER