Teknoloji

General Mobile GM 6 26 Mayısta Türkiye’de satışa çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

General Mobile’ın geçtiğimiz şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde küresel lansmanını gerçekleştirdiği giriş segmenti Android telefonu GM 6 Android One 26 Mayısta, yani yarın Türkiye’de satışa sunuluyor.

Google ile yakın işbirliği içinde olan General Mobile, Android One programının gelişimine de büyük katkıda bulunuyor. GM 6 da giriş segmenti bir Android telefonda saf kullanıcı arayüzü deneyimi, Google’ın Android için sunduğu güncellemelerden hızlı ve öncelikli şekilde yararlanma, klavye üzerinden Google’da arama yapmayı sağlayan Gboard klavye gibi bazı ayrıcalıklarla geliyor. Bunun yanı sıra VoLTE, VoWiFi, ViWiFi gibi, daha çok üst segment akıllı telefonlarda gördüğümüz mobil şebeke desteklerini de makul fiyatlı bir telefona getiriyor.

General Mobile GM 6 Android One telefonu 26 Mayıs itibarıyla uzay grisi ve altın olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunuluyor. Telefonun tek ve çift SIM kartlı versiyonları satılacak, mobil operatörler kanalıyla satılan modeller tek SIM kart destekli olacak. Ayrıca çift SIM kart yuvalı versiyonlarda microSD kartları kullanma imkanı da bulunacak. General Mobile GM 6 için 1099 TL’lik fiyat belirledi. Ayrıca tüm mobil operatörlerin satış noktalarında, tarifeye ek 12, 24 ve 36 ay taksit seçenekleriyle bu telefona sahip olmak mümkün olacak. Bununla birlikte yetkili satış noktalarında peşin fiyatına altı taksit seçeneğiyle de satış imkanının sunulacağı belirtiliyor.

General Mobile GM 6 teknik özellikleri nelerdir?

GM 6 Android One’da 5 inç HD ekran var. General Mobile bu ekranın “incell” ekran teknolojisinin yardımıyla mükemmel görüntü ve hızlı algılama sunduğunu belirtiyor. MediaTek işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 13 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel flaşlı ön kamera gibi gibi teknik özelliklerle GM 6 bulunduğu segmentin üstünde bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Bunlara ek olarak ekranın altında hızlı şekilde çalıştığı belirtilen parmak izi okuyucusu da bulunuyor. Ayrıca Google Fotoğraflar uygulaması telefonun varsayılan galeri uygulaması olarak çalışıyor, kullanıcılara sınırsız ve ücretsiz fotoğraf depolama imkanı sunuyor.

İLGİLİ HABERLER