Teknoloji

Gelecek nesil iPhone’un yapımında Liquidmetal kullanılabilir

Apple’ın gelecek nesil iPhone’uyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Aslında bu iddiaya yeni demek doğru değil, çünkü çıkışı geçen yıla ait. ETNews tarafından verilen habere göre 2012 model iPhone’un tasarımında iPhone 4 ve 4S’in cam yapısından vazgeçilecek, onun yerine Liquidmetal üretimi yeni bir materyal kullanılacak.

Apple Liquidmetal teknolojisinin fikri mülkiyet haklarını Ağustos 2010’da almıştı ve o zamandan beri SIM kart çıkarma aracında bu materyali kullanmaktaydı. ETNews sitesinin kaynaklarından alığı bilgilere göre hem Samsung hem de Apple gelecek nesil gözde cihazlarında mevcut materyalleri kullanmayacak. Samsung’un Galaxy S III’te seramik yapı kullanması, gelecek nesil iPhone’da ise Liquidmetal materyalinin rol oynaması bekleniyor. Her iki materyal için de ince, hafif ve dıştan gelecek darbelere karşı yüksek oranda dayanıklı nitelendirmesi yapılıyor.

Liquidmetal’in içinde zirkonyum, titanyim, nikel ve bakır mevcut, bununla birlikte pürüzsüz bir yüzeyi var. Liquidmetal’in avantajları arasında çizilmelere ve korozyona karşı direnç göstermesi ve alaşımın üretim sürecinin kolay olması bulunuyor. Bu metalin bir taraftan hafifliğini koruyup bir taraftan da titanyum kadar güçlü olabildiği söyleniyor.

İlgili – ETNews

[Görsel – PatentlyApple]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER