Teknoloji

Gelecek büyük Windows 10 güncellemesi kasımda çıkıyor

windows-10-logo-160515

Microsoft, şu sıralarda “Threshold 2” kod adını taşıyan yeni büyük Windows 10 güncellemesine son dokunuşlarını yapıyor. Paul Thurrott’un haberine göre, yeni Windows 10 güncellemesi kasım ayı içinde yayınlanacak. Gelen haberler, Microsoft’un Windows 10 güncellemesini kasım ayı içinde mevcut Windows 10 cihazlarına dağıtacağı yönünde.

Güncelleme çeşitli iyileştirmeleri ve aslında Windows 10’un final sürümünde sunulması planlalan bazı arayüz değişikliklerini barındırıyor. Masaüstü uygulamalar için renkli başlık çubukları, gelişmiş bağlam menüleri ve Başlat menüsünde Canlı Kareler için ekstra bir kolon eklenmesi yapılan arayüz değişiklikleri bulunuyor.

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile Mesajlaşma ve Skype Video uygulamalarını da dağıtacak. Böylelikle Skype üzerinden arama yapabilmek ve mesajlaşabilmek Windows 10’un yerel unsurları arasına girecek.

Microsoft, yeni internet tarayıcısı Microsoft Edge’e eklentilerin geleceği sözünü daha öncesinde vermişti. Ancak şirketin bu eklentileri 2016’da yayınlayacağı bir güncellemeyle kullanıcılara sunması bekleniyor. Önümüzdeki ay yayınlanacak Windows 10 güncellemesi de, Microsoft Edge’de bazı iyileştirmeler yapacak. Ancak bu iyileştirmelerin pek kayda değer olmayacağını belirtmek gerekiyor. Cortana da Windows 10 güncellemesi ile yeni özellikler kazanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER