Eğlence

GeForce Now Türkiye kullanıcılarının tepkisini çeken 200 saatlik süre sınırı

nvidia geforce now gameplus

GeForce Now Türkiye (GAME+) servisinde uygulanmaya başlanan 200 saatlik limit, oyuncuların büyük tepkisini çekti. LOG’un haberine göre, pazartesi günü kullanıcılara gönderilen bir e-posta iletisinde, “28 Mart 2023’ten itibaren 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık paketlerimiz aylık tekrarlanan 200 saatlik kullanım süreleri ile satışa sunulacaktır.” ifadeleri yer aldı. Bu durum, tahmin edilebileceği gibi olumsuz tepkilere neden oldu.

Bu kararın arkasında, “sistemi kötüye kullananlar”ın bulunduğu belirtilse de, henüz bu konuda fazla detay sunulmadı. Bazı kullanıcılar, 200 saatlik sınırın kaldırılmaması durumunda üyeliklerini iptal edeceklerini belirtiyor. Diğer bir kullanıcı ise 200 saatlik sınır için şunları dile getirdi: “200 saat sınır nedir? Sistemi kötüye kullanmak nedir? Kullanan varsa üyeliğini iptal edersin neden 200 saat sınır getiriyorsunuz? Yatırım yapmamak için, kapasite artırmamak için ne yapacağınızı şaşırmışsınız. Son üç ay içerisinde zaten iki defa zam yaptınız.” Oyun dünyasından Murat Sönmez de bu konuda sert bir tweet attı.

GeForce Now Türkiye hizmeti daha önce de bir zamla gündeme gelmişti. 2022’nin sonunda yapılan zamdan sonra, paket fiyatları artmıştı. 18 Mart’ta ise 2023’ün ilk zammı geldi. Bu zam ile beraber paket fiyatlarında önemli bir artış yaşandı.

GeForce Now Türkiye (GAME+) servisi sayesinde, kullanıcılar donanımlarından bağımsız olarak Türkiye’deki sunucular üzerinden sahip oldukları tüm oyunları 1080p çözünürlükte ve 60 FPS’de akıcı bir şekilde oynayabiliyor. Bu hizmetin kullanılabilmesi için gereken internet hızı, 60 FPS’de 720p için 15 Mbps ve 60 FPS’de 1080p için 25 Mbps seviyesinde olması gerekiyor.

Servisin kullanılabileceği cihazlar ise; Windows, MacOS, Android işletim sistemli cihazlar, Chromium tabanlı web tarayıcılar ve iOS işletim sistemli cihazlar için Safari web tarayıcı üzerinden erişilebilir olarak belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER