Teknoloji

Çift ekran teknolojisine sahip GEAK Watch II finansman hedefini yakaladı

Geak-watch-ii

Geçtiğimiz yaz görücüye çıkan Android işletim sistemli akıllı saat GEAK Watch, yakında yeni versiyonuyla kullanıcıların karşısına çıkacak. GEAK Watch II adını taşıyan yeni model için gerekli finansman sağlanırken, akıllı saat özelliklerini şık bir tasarımla sunan ürünün sevkiyatının önümüzdeki ocak ayında başlayacağı açıklandı. Aktivite takibi, mesaj ve arama bildirimi gibi özellikler barındıran GEAK Watch II, üreticisi tarafından ”Dünyanın ilk gerçek yuvarlak panelli akıllı saati” olarak tanımlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada saatte boş bir sensör alanının bulunmadığı vurgulanıyor.

GEAK Watch II’yi farklı kılan özelliklerden birisi de çift ekran barındırması. LCD ve E-mürekkep ekranlara sahip olan akıllı saatte aktif kullanım durumuna göre ekranlar arasında geçiş yapılıyor. Akıllı saat aktif olarak kullanıldığında LCD ekran aktive edilirken, diğer zamanlarda güç tasarrufu amacıyla E-mürekkep ekrandan faydalanılıyor. Bu sayede hafif kullanımlı bir senaryoda GEAK Watch II’nin pil ömrünün 3-4 güne kadar uzaması sağlanıyor.

Akıllı saatin 320 x 320 piksel çözünürlüğündeki, 254 ppi piksel yoğunluğuna sahip 1.36 inç’lik ekranını Dragontrail cam koruyor. Manyetik şarj, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı, adım sayar, kalp atış hızı sensörü, hava kalitesi ölçüm sensörü GEAK Watch II’nin dikkat çekici diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Finansmanı kitle fonlama sitesi Pozible üzerinden sağlanan GEAK Watch II için halihazırda 133 bin 74 dolar toplanmış durumda. Ekibin yola 16 bin 355 dolar toplama hedefiyle çıktığı göz önüne alınınca GEAK Watch II’nin hedefini fersah fersah aştığı görülüyor. 360 dolardan satılan akıllı saatin sevkiyatı önümüzdeki ocak ayında başlayacak.

İLGİLİ HABERLER