Teknoloji

Gboard Android kullanıcılarına kendi GIF’lerini oluşturma imkanı sunacak

gboard androidGoogle’ın üçüncü taraf klavye uygulaması Gboard, geçtiğimiz ocak ayında iOS kullanıcılarına hızlı biçimde reaksiyon GIF’leri oluşturma imkanı sunmuştu. Artık Gboard Android uygulamasını kullananlar da bu imkandan yararlanabilecek gibi görünüyor.

Android Police sitesinde yer alan habere göre, bazı kullanıcılar söz konusu özelliği uygulamanın beta sürümünde görmeye başladı. Beta kullanıcıları klavyenin üzerindeki “GIF oluştur” butonuna dokunarak bu özellikten faydalanabiliyor.

Yeni özelliği hemen denemek isteyen Android kullanıcıları, Gboard’un beta sürümüne Google Play Store üzerinden erişebiliyor. Ardından Gboard’da GIF arayüzünü açıp “Benim GIF’lerim” sekmesine dokunulduğunda kamera aktive ediliyor ve kısa bir süre içinde yeni bir GIF animasyonu oluşturulabiliyor. Ancak yeni özelliğin erişilebilirliğinin telefondan telefona farklılık gösterdiğini belirtmek gerekiyor. Bazı Android kullanıcıları en yeni beta sürümünü indirmiş olmalarına rağmen, Gboard üzerinden hızlı biçimde GIF oluşturamıyor.

Gboard Android uygulamasının yeni beta sürümü GIF animasyonu oluşturma imkanının yanında başka yenilikler de sunuyor. Bu yenilikler arasında farklı unsurlarla yenilenen çıkartma kütüphanesi öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER