Teknoloji

Garmin’den yeni akıllı baskül ve fitness takip bilekliği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

garmin-vivosmart-hr-akilli-baskul-271015

Fitness takip ürünleri pazarının önemli oyuncularından biri olan Garmin, formunu korumak isteyenlere yardımcı olmak adına yeni ürünler geliştirmeyi sürdürüyor. Bu amaç doğrultusunda ilk akıllı baskülünü görücüye çıkaran şirket, aynı zamanda Vivosmart fitness bilekliğini güncelledi.

Yenilenen Garmin Vivosmart, yerleşik optik kalp atış hızı sensörüne kavuştu. Bu sensör sayesinde kullanıcıların günlük yaşamsal istatistiklerinin tüm gün boyunca takip etmeleri kolaylaşacak. Şirket, kalp atış hızı sensörüne sahip modeli “Vivosmart HR” olarak adlandırmaya karar verdi.

Son zamanlarda pek çok şirket, orta segmente yönelik fitness takip cihazlarına kalp atış hızı monitörü yerleştiriyor. Sony SmartBand 2 ve Polar 360 gibi ürünler, söz konusu yaklaşımın yeni Garmin Vivosmart’tan önceki uygulama mecraları arasında yer alıyor. Kalp atış hızı sensörünün eklenmesine rağmen, Garmin Vivosmart HR beş günlük bir pil ömrü vadediyor.

Fitness izleme teknolojisine ek olarak, Vivosmart HR kullanıcılarına akıllı saat benzeri bildirimler, hareketsizlik uyarıları ve müzik kontrol fırsatı sunacak. Index Smart Scale adını taşıyan akıllı baskül ise ağırlık, Beden Kitle İndeksi, vücuttaki yağ ve su oranı ölçümlerini yapabilecek. Akıllı baskül 16 farklı kullanıcının sürecini kayıt altında tutabiliyor.

Hem Garmin Vivosmart HR hem de Index Smart Scale, kasım ayından itibaren ABD’de 149 dolar karşılığında satılacak. Garmin Vivosmart HR için siyah, mavi ve mor renk seçenekleri sunulurken, akıllı baskül siyah ve beyaz renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER