Teknoloji

Garmin Vivosmart 5 tanıtıldı: Vivosmart serisine dört yıl sonra yeni üye

garmin vivosmart 5

Garmin Vivosmart 5 ile uzun süredir unuttuğu Vivosmart serisini yeniden hatırladı. Bir önceki Vivosmart‘ın çıkışının üstünden neredeyse dört yıl geçmişti. Yeni modelde çalışan formülü bozmayan Garmin, tasarımı büyük ölçüde koruyor. Kayışın değiştirilebilir hâle gelmesi ve OLED ekranın büyümesi yapılan değişiklikler olarak öne çıkıyor.

Vivosmart 5 selefinden farklı olarak bağlı GPS desteğine sahip. Bu da bilekliğin akıllı telefona bağlanarak koşu ve bisiklet egzersizlerinde mesafeyi, hızı ve tempoyu kaydetmesini sağlıyor. Vivosmart 5’te egzersiz takibi için de yogadan yüksek yoğunluklu interval antrenmanına kadar uzanan 14 farklı seçenek mevcut.

Temel özelliklerden daha fazlasına ihtiyaç duyanlar için Vivosmart 5’te EKG sensörünün ve yerleşik GPS desteğinin bulunmaması olumsuz noktalar olarak değerlendirilebilir. Bu noktada egzersiz takip bilekliklerinin Vivosmart 4’ün çıktığı 2018’den bu yana bir hayli gelişim gösterdiğini de unutmamak gerekiyor. Yine de; Vivosmart 5 de uyku takibi, kandaki oksijen seviyesini ve stresi ölçebilmesi gibi özellikleriyle temel beklentileri karşılayacak bir cihaz profili çiziyor.

Garmin tarafından verilen bilgiye göre, Vivosmart 5 tek şarjla yedi gün boyunca çalışabiliyor. Ancak bunun için nabız ve uyku takibi gibi özelliklerin devredışı bırakılması gerekiyor.

Garmin Vivosmart 5 ile yüzmekte veya duşa girmek bir sorun teşkil etmiyor. Bileklik için siyah, beyaz ve yeşil olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Bilekliğin ABD’deki fiyat etiketinde ise 150 dolar yazıyor.

İLGİLİ HABERLER