Teknoloji

Garmin Venu akıllı saatiyle GPS ve OLED ekranı buluşturuyor

garmin venu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Garmin, geçtiğimiz hafta spor odaklı Fenix 6 serisi akıllı saatlerini tanıtmıştı. Şirket, Fenix 6 serisinde güneş enerjili bir model de sunmuştu. Garmin yeni akıllı saatlerini gözler önüne çıkarmak için de fazla zaman kaybetmedi. Garmin Venu, Vivoactive ve Vivomove akıllı saatler IFA 2019’da duyuruldu.

Venu, yerleşik GPS desteği ve OLED ekranıyla Apple Watch’a karşı daha güçlü bir silah olacak gibi görünüyor. Şirket ilk defa bir akıllı saatinde GPS ve OLED ekranı bir arada sunuyor. Kullanıcılar saatin ekranını diledikleri takdirde daima açık kalacak şekilde ayarlayabiliyor. Bu da, Venu’nun standart bir saat gibi görünmesini mümkün kılıyor.

7 gün 24 saat boyunca kullanılması amacıyla tasarlanan Venu, hem ofis hayatında hem de spor yaparken işe yarayacak özelliklere sahip. Akıllı saat; kullanıcılarına randevu saatlerini hatırlatabiliyor, hareket hedeflerine ulaşmalarında yardımcı olabiliyor, market alışverişinin ödemesini yapmakta kullanılabiliyor ve uyku takibi gerçekleştirilebiliyor. Tam teşekküllü Vivoactive’in geliştirilmiş bir versiyonu olan Venu, Apple Watch ve Fitbit Versa 2 gibi saatlere karşı daha iyi bir günlük yaşam alternatifi gibi görünüyor.

Garmin Venu, 1.2 inç büyüklüğünde bir OLED ekrana sahip. Bu ekranda canlı saat arayüzleri kullanılabiliyor. Saatin ekranında kardiyo, yoga, pilates gibi farklı türdeki etkinliklerin nasıl yapılması gerektiğini anlatan animasyonları görmek de mümkün.

Venu’nun sağlık takibi özelliklerinin de oldukça fazla olduğunu belirtmek gerekiyor. Su alma ve solunum takibi gibi yeni özellikler barındıran saat, stres ve regl döngüsünü de izleyebiliyor. Buna ek olarak, saat kandaki oksijen doygunluğu seviyesini de ölçebiliyor. iPhone ve Android’e gelen bildirimleri gösterebilecek olan akıllı saat; Spotify, Deezer ve Amazon Music gibi çevrimiçi müzik platformlarıyla da entegre biçimde çalışabiliyor.

Garmin Venu ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?

Venu, akıllı saat modunda kullanıldığında beş günlük bir pil ömrüne sahip olacak. GPS ve müzik modunda ise bu süre 6 saate kadar iniyor. Venu, eylül ayında 399.99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Garmin Vivoactive serisini de yeniledi

Garmin, mevcut Vivoactive serisi akıllı saatlerini de yeniledi. Akıllı saat modunda sekiz günlük bir pil ömrüne sahip olan Vivoactive 4, GPS ve müzik modunda 6 saatlik bir kullanım süresi sunuyor. Daha küçük olan Vivoactive 4S ise akıllı saat modunda yedi gün, GPS ve müzik modunda ise 5 saat kullanılabiliyor.

Her iki saatte de, tıpkı Vivoactive 3’de olduğu gibi, yansıma önleyici ekranlar mevcut. Böylelikle ekranı güneş ışığı altında görmek kolaylaşıyor. Diğer özellikleri Venu ile aynı olan akıllı saat, bu ay içinde 349.99 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek.

Garmin Vivomove serisini de unutmadı

Garmin’in moda odaklı Vivomove serisi akıllı saatleri de yenilendi. Luxe, Style, 3 ve 3S modelleri bulunan seride GPS ve Garmin Pay gibi özellikler kullanıcılara sunuluyor. Venu ve Vivoactive’de bulunan sağlık ve zindelik özelliklerinin büyük kısmı da Vivomove’da mevcut. Serideki saatlerin fiyatları 249.99 ila 549.99 dolar arasında değişiyor.

İLGİLİ HABERLER