Teknoloji

Garmin Venu 2 daha uzun pil ömrüyle geliyor

garmin venu 2

Garmin üst sınıf Venu akıllı saatinin yeni modelini gözler önüne çıkardı. Daha önce sadece 43 mm. boyut seçeneği sunan Garmin, Venu 2 için 40 ve 45 mm. olmak üzere iki farklı seçenek hazırladı. 45 mm. Venu 2, 1.3 inç büyüklüğünde 416 x 416 piksel çözünürlüklü OLED ekran bulunuyor.

40 mm. model ise Venu 2S olarak anılıyor. Bu modelde 1.1 inç 360 x 360 OLED ekran mevcut. Her iki saatte de daima açık ekran seçeneği opsiyonel olarak sunuluyor. Hem Venu hem de Venu 2S, tıpkı orijinal Venu gibi, 399.99 dolar karşılığında piyasaya çıktı.

Boyutlar dışında Venu 2 ve Venu 2S ile orijinal Venu arasında görsel anlamda büyük bir fark bulunmuyor. Dokunmatik ekranı Gorilla Glass 3 camla kaplı olan akıllı saatin kenarında ise iki tuş yer alıyor. İki nesil arasındaki en önemli fark olarak ise pil performansındaki artış öne çıkıyor.

Orijinal Venu, akıllı saat modunda kullanıldığında 5 günlük bir pil ömrüne sahip. Venu 2’de ise bu süre iki katına çıkıyor. Hatta saat sadece telefon bildirimlerini görmek amacıyla genellikle hafif bir yoğunlukta kullanılıyorsa pil ömrü 11 günü buluyor. Yerleşik GPS kullanılırsa ve Bluetooth kulaklıkların yardımıyla saat üzerinden müzik dinlenirse 8 saatlik bir pil ömrü sunuluyor. Orijinal Venu’da bu süre sadece 5 saat.

Garmin Venu 2 ve Venu 2S’e 500 şarkı yüklenebiliyor

Venu 2S de pil ömrü konusunda orijinal Venu’yu geride bırakmayı başarıyor. Akıllı saat modunda 10 gün, GPS modunda ise 7 saatlik bir pil ömrü vadediliyor. Şarjın hızlanması da Garmin’in dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor. Sadece 10 dakikalık bir şarj işlemi saatlerin 1 gün boyunca çalışmasını sağlıyor. GPS’ten faydalanmak ve müzik dinlemek içinse 1 saatlik bir enerji veriliyor. Her iki saate de Spotify, Amazon Music veya Deezer’dan 500 şarkı yüklenebiliyor.

Garmin Venu 2 ve Venu 2S’te çeşitli sensörler mevcut. Kalp atış hızı ve kandaki oksijen seviyesinin ölçümü, GPS, barometrik basınçölçer, pusula, jiroskop, ivmeölçer, termometre ve ortam ışık sensörü telefonun özellikleri arasında öne çıkıyor. Her iki saat de NFC ile Garmin Pay üzerinden yapılan ödemeler için kullanılabiliyor. Venu 2 ve Venu 2S’i hem OS hem de Android telefonlarla kullanmak mümkün. Ancak gelen mesajları yanıtlama özelliği sadece Android’de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER