Teknoloji

Garmin’den akıllı saatlerine güneş enerjisiyle şarj desteği

garmin fenix 6

Garmin en popüler üç akıllı saati olan Fenix 6, Instinct ve Tactix Delta modellerini güneş enerjisiyle şarj desteğiyle yeniledi. Söz konusu destek sayesinde her üç modelde de daha uzun bir kullanım süresine ulaşılacak.

Fenix 6 Pro Solar ve Fenix 6S Pro Solar modelleri, kullanılan özelliklere bağlı olarak 9 ila 14 günlük bir pil ömrü vadediyor. Garmin, gerekli ölçüde güneş alınması durumunda bu sürenin 10,5 ila 16 güne uzayabileceğini belirtiyor. Fenix 6 serisinin yenilenen üyelerinde dağ bisikleti, sörf ve kapalı mekanda tırmanış gibi aktiviteler için de gelişmiş takip desteği sunuluyor.

Garmin Fenix 6S için başlangıç fiyatı 850 dolar olarak belirlenirken, Fenix 6 Pro’ya sahip olmak için 949 dolardan başlayan meblağlar ödemek gerekiyor.

Instinct serisinde ise kullanıcılara Surf ve Tactical Solar adını taşıyan iki yeni model sunuluyor. Bu iki modelin özellik setleri daha az etkileyici görünse de, tek şarjla 50 güne varan pil ömrü vaadinin etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor.

100 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olan Instinct Surf’te kullanıcılara sörf deneyimine özel istatistikler de sunuluyor. Tactical’da ise saatin takip özelliklerini devredışı bırakmayı sağlayan Stealth isimli bir mod mevcut. Gece görüş gözlükleriyle uyumluluk da bu modelin özellikleri arasında bulunuyor. Instinct serisi 399 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Tactix Delta Solar Edition ise dayanıklılık konusunda MIL-STD-810 sertifikasıyla geliyor. Gece görüş gözlükleriyle uyumlu olan akıllı saat, 24 güne varan pil ömrü vadediyor. Tactix Delta Solar Edition, 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER