Teknoloji

Sınırları zorlayanlar için Garmin’in yeni akıllı saatleri geliyor

garmin

Garmin, macera ve aşırı fitness tutkunlarına yönelik iki yeni akıllı saat duyurdu. Bu cihazlar yüksek kalite özellikler sunarken, fiyatları da bu kaliteye uygun şekilde bir hayli yüksek.

Garmin Epix Pro: AMOLED ekran ve üstün fitness özellikleri

İlk olarak Epix Pro serisini ele alalım. Bu saatlerin en büyük özelliği, canlı ve keskin bir görüntü sunan AMOLED ekranı ile birlikte gelmeleri. Garmin, bu tasarım seçimini tamamen benimsemiş durumda, böylece pil ömrünü çok fazla tüketmeden göz alıcı bir görüntü sunuyor. Ayrıca birden fazla yoğunluk seviyesi ve strobe modu sunan dahili bir el feneri, daha karanlık koşullar için kırmızı-tekli görsel ekran seçeneği ve birçok gelişmiş fitness özelliği bulunuyor.

Bu noktada, Epix Pro serisi, futbol, basketbol, at binme, raket sporları ve çok daha fazlası gibi yeni, önceden yüklenmiş “düzinelerce” aktivite içeriyor. Fitness izleyicileri artık gelişmiş ölçümler için dayanıklılık puanları ve tepe puanları sunuyor. Koşucular ve yürüyüşçüler, rotaları boyunca ilgi çekici noktalar hakkında bildirimler alacaklar. Yeni hava durumu harita katmanları ile yerel çevre koşullarını görmek ve topografik haritalar içindeki yükseklikleri anlamayı kolaylaştıran geliştirilmiş gölgelendirme mevcut. Epix Pro serisi şimdi satışta ve üç boyutta (42mm, 47mm ve 51mm) piyasaya sürülüyor. Fiyatlar 900 dolardan başlıyor.

Fenix 7 Pro: Ciddi keşifçiler için

Fenix 7 Pro serisi, güneş enerjisi ile şarj olan, güçlü bir LED el feneri, harita yükseltmeleri ve kırmızı bir güvenlik ışığı olan ciddi keşifçiler içindir. Tüm bu özellikler, karanlıkta, bir ninja gibi eğitim alırken daha fazla farkındalık sağlamak üzere tasarlanmıştır. Kalp atış hızı sensörü de önemli bir artış elde etti, çeşitli aktiviteler boyunca nabzınızı izleyen yeni optik sensörler ve spor spesifik algoritmalarla. Ancak bir EKG uygulaması bulunmuyor, bu yüzden bu öncelikli bir endişe ise başka bir yere bakmanız gerekecek.

Yeni dayanıklılık puanı özelliği, V02 sensörleri, tepe puanları ve önceki eğitim verilerini birleştirerek uzun süreli fiziksel aktivitelere ne kadar kolay katılabileceğinizi ölçer. Epix Pro gibi, Fenix 7 de hava durumu katmanları, ilgi çekici noktalar ve topografik haritalardaki iyileştirmelerle güncellenmiş bir haritalama sistemi ile övünüyor. Ayrıca beyaz su raftingi ve motocross gibi yeni önceden yüklenmiş aktiviteler de var. Fenix 7 Pro, farklı boyut ve tasarımlarda mevcuttur, fiyatlar 800 dolardan başlıyor.

İLGİLİ HABERLER