Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları resmi kayıtlara girmeye başladı

samsung galaxy z fold 6 ultra

Şarj hızı, Samsung’un katlanabilir telefonlarının en güçlü yönlerinden biri değil. Hem Galaxy Z Fold 5 hem de Galaxy Z Flip 5, 25W şarj desteğine sahip. Bu telefonların takipçileri Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6’nın da aynı şarj hızlarıyla geleceği Çin’de 3C tarafından verilen sertifikayla görülüyor.

Veri tabanına Z Fold 6 SM-F9560, Z Flip 6 ise SM-F7410 model numarasıyla giriş yapıyor. 25W’ye kadar şarj desteği sunan adaptör de EP-TA800 model numarasını taşıyor. Samsung, Z Fold 5, Z Flip 5 ve Galaxy S24 modellerini de 25W şarj desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkarmıştı. S24+ ve S24 Ultra ise 45W şarj hızını destekliyor.

3C kayıtlarında her iki telefon için de 25W şarj adaptöründen bahsedilse de, bu 25W şarj hızı desteğini garanti etmiyor. Ancak Samsung’un şimdiye kadar şarj hızı konusunda inatçı bir tutum içinde olduğunu düşününce bu hızın yukarıya çıkması beklenmiyor. Bir artış olsa bile, hızın 45W’ı geçmesi öngörülmüyor.

galaxy z fold 6

Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6’da pil kapasitesi artacak mı?

Z Fold 6 ve Z Flip 6’da şarj hızı değişmeyecek olsa da, pil kapasitesi konusunda bir değişiklik yaşanabilir. Z Flip 5’te 3700 mAh olan pil kapasitesi, Z Flip 6’da 4000 mAh saate çıkabilir. Z Fold 6 içinse henüz böyle bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER