Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 6’nın ultra versiyonunu hazırlıyor

samsung galaxy z fold 6 ultra

Samsung Galaxy Z Fold 6 hakkındaki söylentiler ve sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılara son olarak Z Fold 6’ya ait olduğu söylenen görseller eklenmişti. WinFuture sitesinin haberine göre, Samsung iki farklı Z Fold 6 modelini kullanıcıların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Bu modellerden birinin Z Fold 6 Ultra olacağı iddia ediliyor.

Şirket içinde Z Fold 6’nın Q6, Z Fold 6 Ultra modelinin ise Q6A kod adıyla anıldığı belirtiliyor. Bu noktada Z Fold 6 Ultra’nın adından da anlaşılacağı üzere daha güçlü özellikler taşıyacağını belirtmekte fayda var.

ki Z Fold 6 modelinin hangi noktalarda birbirlerinden ayrılacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Ancak WinFuture sitesinin haberinde ana kamera görevini 200 megapiksel çözünürlüklü ISOCELL HP2 sensörünün üstlenmesi bekleniyor. Bu sensör, Galaxy S24 Ultra modelinin ana kamerasında da tercih edilmişti.

Galaxy Z Fold 6 Ultra opsiyonel kalem desteğiyle gelecek

Z Fold 6 Ultra’da opsiyonel kalem desteğinin de sunulması bekleniyor. Daha yüksek bellek ve depolama alanı seçenekleri, daha büyük kapak ekranı ve ana ekranı da beklentiler arasında yer alıyor. Samsung’un ekran kırışıklığını azaltmak için bu modelde daha farklı bir menteşe mekanizması kullanabileceği söyleniyor.

Samsung’un Z Fold 6 ve Z Flip 6 tanıtımını temmuz ayında yapabileceği belirtiliyor. Galaxy Ring’in de aynı dönemde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu tarihe kadar telefonlar hakkında yeni sızıntıların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER