Teknoloji

Galaxy Z Fold 6 görselleri tasarımın değişmediğini gösteriyor

samsung galaxy z fold 6

Geçtiğimiz ay Galaxy S24 serisini tanıtan Samsung, gözlerini yeni katlanabilir telefonlarına çevirmiş gibi görünüyor. Şirket katlanabilir telefonlarını genellikle yaz aylarında tanıtıyor. Bu durumun 2024’te de değişmesi beklenmiyor. Samsung Galaxy Z Fold 6 modeline ait olduğu söylenen görseller, bazı ipuçları veriyor.

Z Fold 6’nın tasarımı itibarıyla Z Fold 5 ve Z Fold 4 modellerinden uzaklaşmadığı görülüyor. Çerçevenin köşeleri biraz daha keskin hâle gelirken, kenarların tamamen düzleştirilmiş olması da dikkat çekiyor.

Katlanabilir telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Samsung’un üretken yapay zekâ özelliklerine kendi yorumunu kattığı Galaxy AI’ın da Z Fold 6’da mevcut olması bekleniyor.

samsung galaxy z fold 6

İddiaya göre, Z Fold 6’da kullanıcıları 7.6 inç büyüklüğünde bir katlanabilir ekran karşılayacak. Açıldığında 153.5 x 132.5 x 6.1 mm boyutlarında olan telefon, selefine kıyasla 1.4 mm daha kısa ve 2.6 mm daha geniş. S Pen yuvası bulunmazken, kalınlığın değişmemesi de i. tasarımın aynı kalacağının sinyalini veriyor.

Samsung Galaxy Z Fold 6, 7 yıl boyunca güncelleme alacak

6.2 inç büyüklüğündeki kapak ekranının yenileme hızının 120 Hz, maksimum parlaklık seviyesinin ise 2600 nit olacağı söyleniyor.

samsung galaxy z fold 6

İddiaya göre, Samsung Galaxy Z Fold 6 kutusundan Android 14 ve One UI 6.1.1 yüklü olarak çıkacak. Telefonun 7 yıl yazılım ve güvenlik güncellemesi alacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER