Teknoloji

Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 için parça üretimi başladı

samsung galaxy z fold 3 galaxy z flip 3 4

Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 adını taşıması beklenen yeni katlanabilir telefonlarını yılın ikinci yarısında kullanıcılarla buluşturacak. The Elec sitesinin haberine göre, Güney Koreli şirket bu telefonların ana bileşenlerinin üretimine başladı. Samsung’un telefonların üretimine de haziran ayının ortası itibarıyla başlaması bekleniyor.

Güney Koreli şirketin yıl sonuna kadar 10 milyondan fazla Z Fold 4 ve Z Flip 4 üretmesi öngörülüyor. Toplam üretimin yüzde 70’inin Z Flip 4’e, yüzde 30’unun ise Z Fold 4’e ayrılması bekleniyor. Ancak üretim kapasitesiyle ilgili asıl öngörüler için temmuz ayına kadar beklemek gerektiği söyleniyor. Samsung’un geçtiğimiz yılki katlanabilir telefon üretiminde Z Flip 3’ün payının yüzde 65, Z Fold 3’ün payının ise yüzde 35 olduğu belirtiliyor.

Samsung Display’in katlanabilir ekran modülleri için üretim kapasitesini artıracağı da gelen haberler arasında yer alıyor. Şirketin Vietnam’daki fabrikasında 7 olan üretim bandı sayısını 10’a çıkaracağı belirtiliyor. Böylelikle aylık 1.4-1.5 milyon olan üretim kapasitesinin 2 milyona çıkması öngörülüyor. Yılın üçüncü çeyreği itibarıyla Z Flip 4 ve Z Fold 4 için 1 milyon ekranın üretilebileceği belirtiliyor.

Samsung bu yılın sonuna kadar 10 milyon katlanabilir telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Hedefe ulaşıldığı takdirde katlanabilir telefonların küresel akıllı telefon pazarındaki penetrasyon oranı yüzde 1’e çıkacak.

Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 için kâr marjının yüzde 15’e inmesi bekleniyor. Mevcut modellerde bu marj yüzde 20 seviyesinde. Samsung’un telefonların fiyatını uygun tutmak için böyle bir tercihte bulunduğu söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER