Teknoloji

Samsung katlanabilir telefon satış performansından memnun

galaxy z flip 4

Samsung, katlanabilir telefonlara olan ilginin azalmadığını bilmenizi istiyor. Yakın zamanlı bir blog yazısında şirket, 2021 yılında 2020’den dört kat daha fazla Samsung katlanabilir telefon sattığını söyledi.

Şirket söz konusu başarıyı, Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 modellerine bağlıyor. Gerçekten de bu iki cihaz iyileştirilmiş tasarımları ve özellikle Z Flip 3’ün nispeten uygun fiyatıyla şirket için katlanabilir cihaz segmentinde önemli adımlar atmasını sağlamıştı. Samsung, bu iki cihazın yalnızca ilk ayındaki satışlarının, 2020’deki katlanabilir cihazlarının toplam kümülatif satışını aştığını söyledi.

Bunlar, katlanabilir telefonların ağır yükselişi için umut verici ölçümler olarak nitelendirilebilir. Ancak Samsung’un kesin satış verilerini paylaşmadığını unutmamalısınız. Bunun yerine şirket, artışlarının, tüm üreticilerin katlanabilir cihazlar için yapacağı toplam sevkiyatlarının 2021’de 9 milyona ulaşacağını öne süren üçüncü taraf analistlerin yaptığı tahminlerden daha büyük olduğuna dikkat çekti.

Samsung, bu istatistiğin referans vermek yeterince yararlı olduğunu düşünüyorsa ve şirketin toplam katlanabilir ürün pazarının yaklaşık yüzde 88’ini oluşturduğu düşünülürse, satışlarının tek haneli milyonlarda olduğunu veya on milyonların en düşük seviyelerine ulaştığını tahmin edebiliriz. Oppo ve Huawei gibi rakip üreticilerin katlanabilir ekranlı cihazlarda daha aktif olmasıyla birlikte, Samsung’un pazardaki payının azalması beklenirken, şu anki rakamların 2023 yılına kadar on kat artması bekleniyor. Bazıları 2023 yılında Apple’ın katlanabilir iPhone modelini çıkaracağını tahmin ediyor. Bu, hiç şüphesiz, katlanabilir telefon segmentini ateşleyecektir.

Ayrıca Samsung, katlanabilir cihazlarla erkenden ilerleme kararının, müşterileri dönüştürmek açısından işe yaradığını söylüyor. “Galaxy Note 20 ile karşılaştırıldığında Samsung, Galaxy Z Flip 3 için akıllı telefon markalarını değiştiren tüketicilerde yüzde 150 artış gördü.” diyor Samsung. Kazancınızı artırmak istiyorsanız bu, benzersiz bir şey sunmanıza yardımcı olur. Samsung katlanabilir telefon örneğinde de bu görülüyor.

İLGİLİ HABERLER