Teknoloji

Ön gösterimi yapılan Galaxy Z Fold 2’yi merak edenler için yardımcı olacak inceleme – Video

galaxy z fold 2

Samsung en sonunda birinci nesil Galaxy Fold katlanabilir telefon modelinin takipçisi olan Galaxy Z Fold 2 modelini bu ayın başlarında duyurmuştu. Ancak telefon henüz satışa çıkmadı, Samsung’un 1 Eylül tarihinde bu telefonla ilgili daha fazla ayrıntıyı açıklamasını bekliyoruz. Ancak bunun öncesinde bir Z Fold 2 modeli dışarı sızmış gibi görünüyor. SamMobile‘ın belirttiğine göre, Çinli bir YouTube kanalı yakında çıkacak katlanabilir telefona ait incelemeyi yayınladı.

Video Çince hazırlandığı için anlatan kişinin neler söylediğini tam olarak bilmiyoruz. Yine de, açık biçimde duran ve kullanılabilen bir Z Fold 2’nin nasıl göründüğünü ve farklı işleri nasıl yaptığını görmek isteyenler için video epey yararlı olacaktır. Üstelik dikkate değer birkaç nokta da bulunuyor.

En dikkat çeken ayrıntı, dıştaki ekranda önemli iyileştirmelerin yapılması oluyor. Dıştaki ekran artık telefonun ön yüzünün neredeyse tamamını kaplıyor.

İçerideki ekranda da önemli yükseltmeler yapılmış. 7.6 inç ekran sadece ilk Fold modelinin 7.3 inçlik paneline göre daha geniş bir görüntüleme alanı sunmuyor. Aynı zamanda Z Fold 2’nin kamera deliği, sağ üst köşeyi tamamen kaplayan çentiğe göre daha az yer kaplıyor.

Gelecek bir özellik dikkat çekici: Görünüşe göre Galaxy Z Fold 2’nin ön ekranını arkadaki kameralar için bir vizör olarak da kullanabilirsiniz. Böylelikle Z Fold 2, video günlük çekenler için veya yüksek kaliteli selfie fotoğraflar çekmeyi isteyenler için daha yararlı olacaktır. İlk Fold modeli böyle bir imkan tanımıyordu, bu nedenle yeni modelde kullanıcıları çekecek önemli bir özellik de kazandırılacak gibi görünüyor.

Videoda Z Fold 2’nin “Flex Mode” olarak adlandırılan bir kullanım modu da gösteriliyor. Aslında Samsung bunu daha önce katlanabilir ekranlı bir başka telefonu Galaxy Z Flip ile birlikte getirmişti. Telefonun stand biçimine getirerek her bir ekran diliminde farklı içerikleri göstermek mümkün oluyor.

Ne var ki, Z Fold 2 tamamen açıldığı zaman ekranının ortasında dikkate değer bir kırışıklık oluşuyor gibi görünüyor. İlk Fold modelinde kullanılan plastiğin yerine ultra ince cam kullanılmış olsa bile durum değişmiyor. Aslında bu durum çok şaşırtıcı sayılmaz, çünkü ultra ince camın kullanıldığı Z Flip’in katlanabilir ekranında da açıldığı zaman böyle bir kırışıklık oluşuyordu.

Eğer Galaxy Z Fold 2’nin gerçekte nasıl bir cihaz olacağını merak ediyorsanız, o hâlde 1 Eylül tarihine kadar beklemenizi tavsiye ederiz. Ancak o zaman kadar sızan bu inceleme videosuyla idare edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER