Teknoloji

Galaxy Tab A8 için Android 12 güncellemesi dağıtıma çıktı

galaxy tab a8 inceleme

Samsung Galaxy Tab A8 tableti için Avrupa’nın belli bölgelerinde Android 12 güncellemesinin dağıtımına başladı. Android 13’ün Google Pixel telefonlarına geldiği ve Samsung’un da One UI 5.0 betasına tam gaz devam ettiği bir dönemde, bir cihazın Android 12 güncellemesini alması tuhaf karşılanabilir. Ancak Samsung’un 2022’nin başında satışa sunulan uygun fiyatlı tableti kutusundan Android 11 yüklü şekilde çıktığı için buna şaşırmamak gerekiyor.

SamMobile sitesinin haberine göre, şirket ilk olarak tabletin LTE versiyonlarına Android 12 güncellemesini getiriyor. Güncellemenin Avusturya, Bulgaristan, Baltık bölgesi, Çekya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, İskandinav ülkeleri, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, İspanya, İsviçre ve İngiltere’de dağıtıma çıktığı belirtildi.

Android 12 güncellemesi Tab A8’e Galaxy S22 serisinde kullanılan One UI 4.1 arayüzü yerine One UI 4.0 arayüzünü getiriyor. Arayüzde çok büyük değişiklikler olmasa da, perde arkasında Tab A8’de One UI’ı iyileştirmek adına pek çok adım atıldığı söylenebilir.

Google’ın Material You tasarımı ve Dynamic Color (Dinamik Renk) özelliği güncellemenin getirdikleri arasında bulunuyor. Dynamic Color, cihazın temasını duvar kağıdına göre ayarlıyor. Geliştirilmiş gizlilik kontrolleri de Android 12’nin Galaxy Tab A8’e eklediği yenilikler oluyor.

Galaxy Tab A8 için Android 12 güncellemesi X205XXU1BVI6 model numarasıyla dağıtıma çıkmış durumda.

İLGİLİ HABERLER