Teknoloji

Eşya takip aygıtı Samsung Galaxy SmartTag Türkiye’de

samsung galaxy smarttag

Samsung, Galaxy S21 serisiyle birlikte eşya Samsung Galaxy SmartTag adını verdiği eşya takip cihazını da duyurmuştu. Çanta, valiz, araba veya ev anahtarlığı gibi çeşitli nesnelere bağlanan bu aygıt sayesinden söz konusu eşyaların yerleri takip edilebiliyor. LOG’un haberine göre, Galaxy S21 serisi telefonları ve Galaxy Buds Pro kablosuz kulaklık gibi, Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılan diğer ürünlerin ardından, Galaxy SmartTag de Türkiye’de satışa sunuldu. Böylelikle fiyatı da öğrenmiş olduk.

Samsung’un online mağazası üzerinden satışa sunulan bu ürünün 299 TL’lik fiyatı bulunuyor. Ürünün sadece siyah rengi bulunuyor. 220 mAh kapasiteli piliyle 280 günlük çalışma imkanı sunan bu aygıt, Bluetooth 5.0 LE teknolojisine bağlı olarak çalışıyor. Daha sonra satışa çıkacak olan Galaxy SmartTag Plus modelinde ise UWB (Ultra Geniş Bant) teknolojisi bulunacak.

Galaxy SmartTag’in 29.99 dolarlık yurt dışı fiyatı bulunuyordu. Bu ürünün Türkiye’de 299 TL’lik fiyattan çıktığını gördük. Benzer bir mantıkla 39.99 dolarlık Plus modelinin de ülkemizde 399 TL’den satışa sunulmasını bekleyebiliriz.

Galaxy SmartTag, Android 8.0 veya üstü sürümle yüklü Samsung akıllı telefonlarıyla kullanılabiliyor. Tüm kurulum ve takip işlemleri SmartThingsFind uygulamasıyla gerçekleştiriliyor. Uygulama üzerinden eşyaların uzaklığı görülüyor, eğer istenirse aygıtın ses çalması da sağlanıyor.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER