Teknoloji

Galaxy S9’a Android Pie güncellemesi aksesuarsız DeX deneyimi getirecek

galaxy s9 dex

Samsung’un 2018’in ilk yarısında çıkan amiral gemisi telefonlarına sadece Android Pie güncellemesi gelmeyecek, kullanıcıları memnun edecek daha fazla özellik bulunacak.

Her ne kadar Galaxy Note 9 da aynı şekilde Android 8.1 Oreo versiyonuyla çıkmış olsa da, bu telefon Samsung’un özelleştirilmiş Experience kullanıcı arayüzünün daha güncel bir versiyonunu çalıştırıyor ve kendine has bazı özelliklere sahip. Ancak yakında çıkması beklenen beta sürümünden sızanlara bakılırsa, dock gerektirmeyen Samsung DeX gibi özellikler Note 9’a özel olmaktan çıkacak.

Samsung’un masaüstü deneyimi etkinleştirmek için DeX Station veya DeX Pad gibi cihazları gerekli kılmasına sebep herhangi bir teknik unsur söz konusu değil. Ne de olsa Huawei, Masaüstü modunu USB-C – HDMI kablosu veya kablosuz bağlantı üzerinden sunabiliyor. Ne var ki Samsung, ısınma konusunu göz önünde bulundurarak DeX gibi bir aksesuar kullanmayı tercih etmiş, bununla hem telefonu şarj etme hem de telefonu soğutma gibi işlevleri gerçekleştirerek telefona destek olmayı planlamıştı.

Galaxy Note 9’un yeni soğutma sistemiyle birlikte Samsung, herhangi bir aksesuar kullanımını gerekli olmaktan çıkarmıştı, ancak bunun karşılığında bir bedel istemişti. DeX’i dock olmadan kullanırken aynı anda 5 farklı uygulamayı açmak mümkün oluyor. Aslına bakarsanız bu sınır, hareket hâlindeki kullanıcılar için fazla sorun teşkil etmiyor.

GalaxyClub‘a göre, şimdi aynı özgürlük Galaxy S9 ve S9+’a da geliyor. Bu cihazların soğutma sistemlerinin yeterli olup olmadığı bir soru işareti, ancak Samsung yeteri kadar güveniyor gibi görünüyor.

Şu an için tek engel, Android 9 Pie güncellemesinin dağıtıma çıkmaya başlaması gibi görünüyor. Bu güncellemeyle birlikte Samsung Experience 10 kullanıcı arayüzü de gelecek. Söz konusu özelliği getirecek olan da yazılımın bu parçası olacak. Aynı zamanda Samsung’un daha yeni telefonlarında yer verdiği Sahne İyileştiricisi de S9 ve S9+’a gelecek.

Android 9 Pie’ın Galaxy S9 ve S9+’a ne zaman geleceği şu anda bilinmezliğini koruyor. Üstelik Samsung henüz beta programını bile başlatmadı. Ne var ki, beta yazılımı sızmaya başladığına göre, beta yazılımının resmi olarak yayınlanması da uzun sürmeyecektir. Görünen o ki, Samsung geçen yılki takvime uygun biçimde ilerliyor. Umarız, Oreo’nun çıkışındaki gibi bir fiyasko da yaşanmaz.

İLGİLİ HABERLER