Teknoloji

Galaxy S9’un önümüzdeki ocak ayında tanıtılma ihtimali artıyor

galaxy s9Galaxy S9 ile ilgili dedikodular, son birkaç haftadır iyiden iyiye artmış durumda. Söz konusu dedikodular içinde en çok dikkat çeken ise Samsung’un müstakbel amiral gemisinin tanıtım tarihiyle ilgili. Güney Koreli şirket Galaxy S serisi telefonlarını genellikle şubat sonunda, mart veya nisan aylarında tanıtmayı tercih etse de, 2018’de bu durumun değişebileceğine dair iddialar yüksek sesle dillendiriliyor.

Business Korea tarafından yayınlanan bir haber de bu dedikoduları destekliyor. Habere göre, Samsung yeni amiral gemisi S9’u 2018’in ilk günlerinde tanıtma ihtimali iyiden iyiye kuvvetleniyor. Bu durum, amiral gemisi telefonlarını genel olarak şubat veya martta tanıtan Samsung için büyük bir değişim niteliğini taşıyor.

Samsung’un bu duyuruyu ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2018’de gerçekleştirmesi oldukça muhtemel görünüyor. Teknoloji dünyasının kalbinin atacağı CES 2018, S9 tanıtımı için oldukça uygun bir sahne olacağa benziyor. Samsung S9’u piyasaya alışılandan daha erken piyasaya sürerek avantaj kazanmaya çalışmayı amaçlasa da, şirket bu konuda yalnız kalmayabilir.

Business Korea’da yer alan habere göre, LG’nin amiral gemisi G7 de önümüzdeki ocak ayında gözler önüne çıkabilir. LG’nin böylelikle tüm ilginin Samsung’un üzerinde toplanmasını engellemeyi amaçladığı söyleniyor. LG geçtiğimiz yıl da G6’yı Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmış ve böylelikle amiral gemisine biraz olsun avantaj sağlamıştı.

Samsung Galaxy S9 ile iPhone X’un hızını kesmeyi amaçlıyor

Samsung’un Galaxy S9 için başka bir çıkış takvimi uygulama düşüncesinin altında iPhone X’un hızını kesme isteği de yer alıyor. Apple’ın amiral gemisinin satışlarının önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ivme kazanması bekleniyor. Samsung’un bu hızı kesmeye çalışmasına şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER