Teknoloji

Galaxy S9 ve Galaxy S9+’ın içinde bu bileşenler bulunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın içindeki bileşenlerin neye benzediğini merak ediyor musunuz? Samsung, bu ayın sonunda MWC 2018 kapsamında düzenleyeceği Unpacked 2018 etkinliğinde yeni Galaxy S9 ve S9+’ın duyurularını gerçekleştirecek. Çeşitli sızıntılar ve haberler sayesinde, yakında çıkacak bu amiral gemisi telefonların neye benzeyeceğini az çok biliyoruz. Sızıntılar artık telefonun tasarımının ötesine geçti, içindeki bileşenlere ait detaylar ve sızıntı niteliğindeki fotoğraflar gelmeye başladı.

Roland Quant adlı bir sızıntı kaynağı, Galaxy S9 ve Galaxy S9+’a ait olduğunu iddia ettiği USB-C devre kartlarının fotoğraflarını paylaştı. Aynı zamanda Galaxy S9’un, yeni bir biçime sahip olan parmak izi okuyucusunun ve kamera modüllerinin fotoğraflarını da gösterdi. Ancak daha ilgi çekici bir sızıntı Union Repair‘dan geldi. Çevrimiçi telefon parça satıcısı, bu telefonlarda kullanılacağını iddia ettiği pillerin fotoğraflarını yayınladı.

Roland Quandt da aynı fotoğrafları paylaştı. Anladığımız kadarıyla, Galaxy S9’da 3000 mAh, Galaxy S9+’da ise 3500 mAh kapasiteli piller bulunacak. Bunlar, geçen yılın telefonları Galaxy S8 ve S8+ amiral gemisi telefonların kapasiteleriyle aynı görünüyor. Samsung’un Qualcomm işlemcili telefonlarda Quick Charge 2.0 teknolojisini kullanacağı söyleniyor. Anlayacağınız, yeni telefonlarda pil tarafında çok büyük ilerlemeler beklememek gerekiyor.

Samsung’un MWC 2018’de bu telefonları tanıtırken, en yeni Snapdragon ve Exynos işlemcilerinin performanslarına da değinmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER