Teknoloji

Galaxy S24 Ultra’nın ekranı parlaklık rekoru kıracak

galaxy s23 ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra hakkındaki söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun S Ultra ailesinin ilk düz ekranlı modeli olacağı iddiası bir süre önce gündeme gelmişti. Bu, Ultra etiketi taşımayan modeller için artık bir standart hâline gelmiş durumda. S24 Ultra’nın ekranıyla ilgili sızıntıların en yenisi hem iyi hem de kötü haberler veriyor.

Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, S24 Ultra’nın ekranının maksimum parlaklık seviyesi 2200 nit’in üstünde olacak. Bunun çok yüksek bir değer olduğunu hemen belirtmek gerekiyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, S23 Ultra’nın ekranının maksimum parlaklık değeri 1750 nit seviyesinde. Eğer iddia doğruysa, S24 Ultra’nın ekranı parlaklık konusunda çıtayı farklı bir yere çekecek gibi görünüyor.

S24 Ultra’nın ekranına dair kötü haber ise ekran çerçevesiyle ilgili. Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, S23 Ultra’nın ekran çerçevesi A54’ünki kadar kalın olacak. Bunun da amiral gemisi bir telefon için iyi bir görüntü olmadığı söylenebilir. Buna ek olarak, Ice Universe tarafından yapılan paylaşım üst ve alt kenarların 3 mm, sağ ve sol kenarların ise 3.24 mm kalınlığında olduğunu gösteriyor. Kısacası biraz asimetrik bir tasarımla karşı karşıyayız gibi görünüyor.

galaxy s24 ultra

Samsung’un neden tüm kenarların kalınlığını aynı tutmadığı bilinmiyor. Kenar kalınlıklarını eşit tutmanın çok zor bir şey olmadığını da belirtmek gerekiyor. Apple bunu Samsung’un ürettiği ekran panelleriyle defalarca yapmayı başardı. Nothing’in de tüm kenarları simetrik tutmayı daha uygun bir fiyat segmentinde başardığını hatırlatmakta fayda var.

Galaxy S24 Ultra’da ekran gövde oranı yüzde 88’de kalacak

Ancak Samsung bunu yapamayacak gibi görünüyor. Eğer iddialar doğru çıkarsa, Samsung Galaxy S24 Ultra’nın ekran gövde oranı yüzde 88’de kalacak. Bunun 2019 çıkışlı Galaxy S10’dan bu yana Samsung’un amiral gemisi cihazlarındaki en düşük ekran gövde oranı olacağını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER