Teknoloji

Samsung Galaxy S24 Ultra’da önemli bir kamera değişikliğine hazırlanıyor

galaxy s23 ultra samsung galaxy s24 ultra

Samsung 2021’den bu yana Galaxy S serisinin Ultra modellerinde dört arka kameraya yer veriyor. Bu kameralardan ikisi telefoto birimi işlevini görüyor. 3x telefoto kameraya 10x periskop telefoto kamera eşlik ediyor. Yeni bir iddiaya göre, Galaxy S24 Ultra ile birlikte bu durum değişebilir.

Samsung’un S24 Ultra modelinde 3x telefoto kameradan vazgeçeceği ve bu kameranın özelliklerini periskop telefoto kameraya aktaracağı söyleniyor. İddiayı gündeme getiren isimlerden biri olan Ice Universe fazla detay vermezken, bir başka duyumcu ise Samsung’un S24 Ultra’da 3x telefoto kameranın yerine zum seviyesi 3x ila 10x arasında değişen katlanabilir telefoto bir kamerayı tercih edeceğini belirtiyor.

Ice Universe geçtiğimiz yılın aralık ayında Samsung’un S24 Ultra’da telefoto sensör için yeni bir çözümü tercih edebileceğini dile getirmişti. Bahsedilen bu yeni çözüm katlanabilir telefoto sensör olabilir.

Samsung Galaxy S24 Ultra 2024’te tanıtılacak

Bu iddia birden fazla kaynak tarafından paylaşılsa da, temkinli yaklaşmakta fayda var. Samsung’un 3x telefoto kamera yerine yeni bir çözümü tercih etmesi muhtemel görünse de, Galaxy S24 Ultra’nın tanıtılmasına daha sekiz aydan uzun bir süre var. Bu nedenle işlerin değişebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER