Teknoloji

Galaxy S24 Ultra 50 megapiksel telefoto kamerayla gelecek

galaxy s23 ultra samsung galaxy s24 ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra, 10 megapiksel 3x telefoto kamerayla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Önümüzdeki yılın başında tanıtılması beklenen Galaxy S24 Ultra‘da bunun yerini 5x bir kameranın alacağı iddia edilmişti. Ancak ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, akıllı telefon 50 megapiksel 3x telefoto kamerayla gelecek. Bunun 10 megapiksel 3x kameraya kıyasla çözünürlük konusunda ciddi bir sıçrama anlamına geldiği söylenebilir.

Ana kamera görevini yine S23 Ultra’da da tercih edilen 200 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenmesi bekleniyor. 10x periskop kamerada ise küçük iyileştirmelerin yapılması öngörülüyor. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamerada bir değişikliğin olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Ön tarafta ise Samsung’un Galaxy S23 serisindeki 12 megapiksel çözünürlüklü ön kameranın S24 serisinde de kullanması bekleniyor. Burada şirketin selfie ve görüntülü görüşme kalitesini iyileştirmesi için yazılımsal anlamda dokunuşlar yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Galaxy S24 Ultra 2024’ün başlarında resmiyet kazanacak

Galaxy S24 Ultra ile tanışmak için takvimin 2024’e dönmesi bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde hem S24 Ultra hem de serinin diğer üyeleri hakkında yeni bilgiler duymak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER