ManşetlerTeknoloji

Galaxy S24 yapay zekâ yardımıyla içerikleri işleyebilecek

galaxy s24 ultra

Samsung Galaxy S24 serisinin lansmanı ve özellikleri konusunda heyecan verici yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son paylaşımlar hem Galaxy S24 serisinin tanıtım tarihi hem de bu serinin ürünlerinde yer alacak yapay zekâ tabanlı özellikler konusunda yeni ipuçları veriyor.

Son gelen bir paylaşıma göre yeni seri, 17 Ocak 2024 tarihinde ABD’de resmi olarak tanıtılacak ve belirli ülke pazarlarında 18 Ocak 2024 tarihinde ön siparişe açılacak. Ön sipariş yapanlara teslimatlar 26 Ocak 2024 tarihinde başlayacakken, genel satışın ise 30 Ocak 2024 tarihinde başlaması bekleniyor. Türkiye’de de bu tarihlerde satışa sunulması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Galaxy S24 serisi yapay zekâ sayesinde yazılı veya görsel içerikleri işleyebilecek

Samsung Galaxy S24 serisi, özellikle yapay zeka teknolojisindeki gelişmelerle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ay yapılan açıklamalara göre, bu serinin taşıyacağı yüksek güçteki yapay zeka işlemciler sayesinde, Samsung’un bugüne kadar ürettiği en akıllı telefonlar olması bekleniyor. Serinin, OpenAI imzalı ChatGPT ve Google imzalı Bard gibi sohbet botlarının bazı özelliklerini yerleşik olarak sunması planlanıyor. Ayrıca, telefonların kullanıcıların oluşturduğu içerikleri (görsel veya yazılı) işleyebileceği belirtiliyor.

https://twitter.com/Eu_tech_guy/status/1728388638894174398

Bu seride, fotoğrafların yapay zeka ile genişletilebilmesi gibi yeni bir özellik de bulunacak. Adobe Photoshop’ta da bulunan bu özellikle, dikey bir fotoğraf yatay hale getirilebilecek veya bir fotoğrafın istenilen bölümü saniyeler içerisinde büyütülebilecek. Bu, fotoğrafların boş alanlarını yapay zeka ile gerçekçi ve uygun şekilde doldurarak genişletme imkanı sunacak.

Galaxy S24 serisinin sesli yönetim ve etkileşim özellikleri de güçlü olacak. Yapay zeka altyapısı, kullanıcıların sık kullandığı uygulamaları ve kullanım tarzlarını analiz ederek, bazı kompleks görevleri otomatik olarak yerine getirebilecek. Telefonlar, hava durumu, trafik koşulları ve bazı özel uygulama özellikleriyle ilgili bilgileri sunarak, kullanıcıların varış yerini ve seyahat süresini analiz edebilecek.

Ayrıca, Galaxy S24 serisi, Galaxy AI temelli yeni bir dönemi başlatıyor. Samsung’un açıklamasına göre, “Galaxy AI, kişisel asistanlardan öteye geçerek, günlük mobil deneyimi sadece Samsung’un geliştirdiği cihazlarda değil, bulut tabanlı yapay zeka çözümleriyle de zenginleştiriyor.” Bu altyapı, özellikle telefonun iletişim fonksiyonlarını geliştiren AI Live Translate Call özelliği ile öne çıkıyor. Bu özellik, farklı dillerdeki insanlarla sorunsuz iletişime olanak tanıyor ve içeriği ne olursa olsun özel konuşmaların cihaz dışına taşınmamasını sağlıyor. Bu gelişmeler, Samsung’un yapay zeka ve kullanıcı deneyimi konusundaki yenilikçi yaklaşımını gösteriyor ve teknoloji dünyasında yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Video: Samsung Galaxy S23 FE İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER