Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisinin tanıtım tarihi için dikkat çekici iddia

galaxy s24

Samsung, Galaxy S serisi amiral gemilerini her yılın ilk çeyreğinde tanıtıyor. Bu 10 yıldan uzun süredir devam eden bir geleneğe dönüşmüş durumda. Yeni bir paylaşıma göre, Galaxy S24 serisi de 2024’ün ilk ayında kullanıcıların karşısına çıkacak. S24, S24+ ve S24 Ultra’nın tanıtılacağı Unpacked etkinliğinin 18 Ocak 2024’te gerçekleştirileceği söyleniyor.

Bu iddianın kaynağı, iddianın güvenilirliğini biraz daha artırıyor. Samsung ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleri ve sızıntılarıyla tanınan duyumcu Ice Universe, S24 serisinin tanıtılacağı Unpacked etkinliğinin 18 Ocak 2024’te yapılacağını gündeme getiren ilk isim oldu.

Samsung son olarak 2021’de Galaxy S21 serisini ocak ayında tanıtmıştı. Şirket, pandemi döneminde tüketici talebini canlı tutabilmek adına normalden daha erken bir duyuru yapmayı tercih etmişti.

Galaxy S24 serisi neden ocak ayında tanıtılacak?

Galaxy S24 serisinin tanıtımı içinse daha pragmatik bir senaryo söz konusu. Hem Samsung hem de Qualcomm yeni nesil amiral gemisi çiplerini her zamankinden daha erken duyuracak. Bu da Samsung’un S24 serisini daha erken bir tarihte tanıtmasını mümkün kılıyor. Özellikle Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili ilk telefonların 2023 bitmeden tanıtılacağını düşününce Samsung’un S24 serisinin tanıtımını öne çekmesi daha mantıklı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER