Teknoloji

Samsung Galaxy S24 dört renk seçeneğiyle görüntülendi

samsung galaxy s24

Samsung Galaxy S24 serisinin ocak ayı içinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Tanıtım için geri sayım sürerken, seriyle ilgili sızıntılara da yenileri ekleniyor. Bunların en yenisi, S24 modelini dört farklı renk seçeneğiyle görmeyi mümkün kılıyor.

S24’ün renk seçenekleri Oniks Siyah, Kobalt Menekşe, Mermer Grisi ve Kehribar Sarısı adını taşıyor. Bunlara ek olarak, üç renk seçeneğinin sadece Samsung’un internet sitesinde satılacağı söyleniyor. Söz konusu seçeneklerin mavi, yeşil ve turuncu olacağı belirtiliyor. Kısacası Samsung yeni telefonu için oldukça geniş bir renk yelpazesi sunacak.

S24 düz bir ekranla gelecek. Simetrik ekran çerçevesi, yuvarlatılmış köşeler ve anten kesiklerinin olduğu düz metal çerçeveye sahip telefonun arka paneli de düz bir yapıya sahip olacak. Güç butonunun ve ses kontrol tuşlarının da aynı düzleştirme işleminden geçtiği belirtilirken, S24 ve S24+’ın çerçevesinde de ana malzeme olarak alüminyumun tercih edilmesi bekleniyor.

Görsellere bakıldığında arka paneldeki kamera diziliminin de S23’e bir hayli benzer olduğu görülüyor. Aradaki farkı anlamak için LED flaşın biraz daha uzakta konumlandırıldığını görebilecek kadar uzman olmak gerekiyor. S24’ün Avrupa’nın da aralarında bulunduğu bazı pazarlarda Exynos 2400, ABD’de ise Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle satılacağı da bilinenler arasında yer alıyor. S24’ün 8 GB, S24+’ın ise 12 GB RAM ile gelmesi, baz depolama alanının ise 128 GB olması bekleniyor.

Galaxy S24 kutusundan Android 14 ve One UI 6.1 ile çıkacak

Akıllı telefonun 6.2 inç büyüklüğündeki LPTO OLED ekranının 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunacağı belirtiliyor. Maksimum parlaklık seviyesi 2500 nit olan ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Samsung’un bu telefonda da S23 serisiyle aynı kameraları kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Galaxy S24’ün kutusundan Android 14 ve One UI 6.1 ile çıkacağı da şimdiden bilinenler arasında yer alıyor.

Galaxy S24 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilinden alacak. Bu da S23’e kıyasla pil kapasitesinin 1000 mAh arttığı anlamına geliyor. 25W şarj hızında ise bir değişiklik söz konusu değil. 15W kablosuz şarj desteği de sunulan özellikler arasında yer alıyor. Wi-Fi 7 desteği bulunması beklenmeyen telefonda uydu bağlantısının mevcut olacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER