Teknoloji

Samsung Galaxy S10 sahiplerine Android 10 müjdesi

samsung galaxy s10

Samsung, Galaxy S10 serisi için Android 10 betasının uluslararası dağıtımına başladı. Şirket, merakla beklenen beta sürümünü ilk olarak ana vatanı Güney Kore’de kullanıcılarla buluşturmuştu. Artık uluslararası kullanıcılar da hareketle gezinme, Odak Modu ve One UI kullanıcı arayüzünde yapılan yenilikleri de resmi Android 10 sürümünden önce deneyebilecek.

Samsung’un kullanıcılara sunduğu arayüz değişiklikleri arasında bildirim yönetiminde yapılan yenilikler öne çıkıyor. Küçültülmüş açılan ekranlar ve basitleştirilmiş buton düzeni, Android 10 betasıyla S10 kullanıcılarına sunulan yenilikler arasında bulunuyor.

samsung galaxy s10 Yeni tasarım, özellikle oyunlarda ve medya içeriklerinde gelen arama veya mesaj bildirimlerinin ekranı kaplamadan görülmesini mümkün kılıyor. Ses kontrol çubuğunun küçültülmesi de yapılan değişiklikler arasında bulunuyor.

Samsung, Android 10’un yeniliklerinden biri olan koyu moda da kendi yorumunu getiriyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde duvar kağıdının parlaklığını ayarlayabilecek. Metin, renkler, bildirimler ve kilit ekranındaki saat daha iyi okunabilirlik adına değiştirilebiliyor.

samsung galaxy s10

Galaxy S10 sahipleri beta için Samsung Members uygulaması üzerinden kayıt oluşturabilecek

Yeni Odak Modu ise kullanıcıların dikkat dağınıklığını engellemek için belli uygulamalara erişimi bir süreliğine durdurmasını mümkün kılıyor. Dijital Denge sekmesini de yenileyen Samsung, kullancı alışkanlıklarını daha iyi yansıtmayı hedefliyor.

samsung galaxy s10

S10 sahiplerinin yeni Android 10 betasına erişebilmeleri için Samsung Members uygulaması üzerinden kayıt oluşturmaları gerekiyor. Samsung, ilk beta sürümünün kullanıcıların ana cihazlarına yüklenmemesi konusunda da tavsiyede bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER