Teknoloji

Bazı Galaxy Note 8 kullanıcıları pilin şarj edilememesinden şikayet ediyor

galaxy note 8Galaxy Note 7 hüsranının izlerini büyük ölçüde saran Samsung, yeni bir pil sorunuyla karşı karşıya görünüyor. Bu sorunun kaynağı da Galaxy Note 7’nin halefi olan Galaxy Note 8. Çoğunluğu ABD’de olan bazı Note 8 kullanıcıları; şarj işleminin aniden kesildiği, tekrar başlamadığı ve pilin bitmesinin ardından telefonun yeniden açılmadığı şikayetiyle yetkili servislere başvurdu. Samsung’un kullanıcıların cihazlarını kısa süre içinde değiştirdiği belirtilirken, sorunun ortaya çıkış şekli ve şirketin sessizliği bazı Note 8 kullanıcılarını korkuttu.

Akıllı telefonların pillerinin tükenmesi alışılmamış bir durum değil. Özellikle hiç gereği yokken telefonu birkaç dakika boyunca şarj etmek veya zaman zaman pilini tamamen boşaltıp öyle şarj etmek, bu durumu tetikleyebiliyor. Ancak şarjı biten telefonun tekrar prize takıldıktan sonra açılmaması, tuhaf bir durum niteliği taşıyor.

Sorunu takip etmenin zorluğu da işleri biraz daha karmaşık hâle getiriyor. Bu süreçte daha iyi bir fikir sahibi olmak için birkaç kişinin daha cihazlarını kurban vermesi gerekiyor gibi görünüyor. Şikayetçi kullanıcıların çoğunluğunun ABD’de olması, sorunun Snapdragon 835 yonga seti taşıyan modellerde olduğunu düşündürüyor. Söz konusu problemlerin görüldüğü cihazların ara sıra ısınması veya şarj halkası göstermesi ise sorunun yazılım kaynaklı olabileceğini gösteriyor. Yaşam belirtilerine rağmen, telefonlar yeniden çalışmaya başlamıyor.

Sorunlu Galaxy Note 8’ler yenilenmiş cihazlarla değiştiriliyor

Samsung’un konuya ilişkin yaklaşımı da kullanıcıları üzmüş gibi görünüyor. Sorun yaşayan Galaxy Note 8 sahipleri, cihazları garanti kapsamında olmasına rağmen kendilerine yenilenmiş Note 8’lerin verildiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER