Teknoloji

Galaxy Note 7 kullanım oranı ikinci geri çağırmaya kadar yükselmeye devam etmiş

galaxy note 7 kullanım rakamlarıPek çok insan kendisine ne yapılması gerektiğinin söylenmesinden pek hoşlanmaz. Samsung’un satışını ve üretimini durdurma kararı aldığı Galaxy Note 7’nin kullanım rakamlarının bu çağrıya rağmen artması, bu yargıya örnek olarak gösterilebilir. Samsung telefonun üretimini durdurduğunu duyurduğunda mevcut kullanıcılardan Note 7’lerini kapatmalarını ve kullanmayı bırakmalarını istemişti. Şirket akıllı telefonları geri toplamak için müşterilerine özel kutular da dağıtıyor. Ancak yangın riskine ve uyarılara rağmen, sahipleri Galaxy Note 7 kullanmaktan hemen vazgeçmediği görülüyor.

Araştırma şirketi Apteligent’ın verileri, ilk geri çağırmadan sonra Note 7’nin kullanım rakamlarının önce düştüğünü, ardından yeni serinin dağıtılmaya başlamasıyla birlikte yeniden yükselişe geçtiğini gösteriyor. İlk geri çağırmanın ardından kullanım rakamları genellikle dalgalı bir seyir izliyor. Değiştirilen ürünlerde de sorunların olduğunun anlaşıldığı günden sonra ise kullanım rakamları sürekli yükseldiği görülüyor. Ancak şirketin üretimi durdurma kararı aldığı 11 Ekim tarihi ve sonrasındaki kullanım rakamları henüz açıklanmış değil. Bu tarihten sonra insanların uyarıları biraz daha ciddiye almış ve telefonu kullanmayı bırakmış olması muhtemel görünüyor.

Galaxy Note 7 güncelleme almayacak

Samsung, satışını ve üretimini durdurduğu Note 7’nin satılmış veya distribütörlere ulaştırılmış birimlerinin de kendisine geri dönmesini istiyor. Ciddi risk taşıdığı şirket tarafından da kabul edilen akıllı telefonu kullanmaya devam etmenin pek doğru bir hamle olmadığı vurgulanıyor. Bundan sonra hiçbir şekilde güncellenmeyecek telefonu tutmanın kullanıcılara bir fayda sağlamayacağını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER