Teknoloji

Galaxy Note 10 Lite daha gelişmiş Bluetooth ile gelecek

galaxy note 10 inceleme

Galaxy Note serisinin bu yılla birlikte sonlandırılması bekleniyordu. Kapasitif ekran kalemi gibi eşsiz özelliğe sahip olan cihazla ilgili olarak hem internet üzerinde hem de şirket içinde birtakım tartışmalar yürütülüyordu. Galaxy Note 10 ile birlikte Samsung bir kez daha S Pen üzerine oynadı, bu aksesuara bazıları tarafından işlevsellikten çok aldatmaca olarak nitelendirilen bazı özellikler ekledi. Görünüşe göre, Galaxy Note 10 Lite ile birlikte S Pen biraz daha kullanışlı olacak. Üstelik daha ucuz fiyata da S Pen deneyimi yaşanabilecek.

Yeni bir tasarımın yanı sıra, Galaxy Note 10’un en önemli özelliklerinden bir tanesi telefonun belirli işlevlerini kalemi havada hareket ettirerek gerçekleştirmekti. Kalemdeki hareket sensörleri ve Bluetooth bağlantısı sayesinde bu işlev gerçeğe dönüşüyor. Ancak aynı teknolojilerin bazı kısıtlamaları, bu işlevi kullanmayı göründüğüne göre biraz daha zorlaştırıyor.

Öncelikle sensörlerin hareketi algılaması için yeteri kadar büyük olması gerekiyor. Daha da önemlisi uzaktan kumanda açısından da S Pen’in işlevselliği sınırlı kalıyor, çünkü Bluetooth S Pen’in konumunu sadece kısa bir menzil için tespit edebiliyor. Galaxy Note 10 Lite ile birlikte bu ikinci hususun çözüleceği, bunun da Bluetooth 5.1’e yükseltmeyle yapılacağı öne sürülüyor.

Bu yılın başlarında çıkan Bluetooth 5.1, daha iyi konum algılama özelliğine sahip. Yani kablosuz bağlantı ile eşleştirilmiş cihaz daha uzak mesafelerden tespit edilebiliyor. Böylelikle Galaxy Note 10 Lite ve S Pen’iyle arasında olan mesafe açılabilecek. Aynı zamanda kaybolan ve bulunamayan S Pen’lerin yakalanması daha kolay ve doğru biçimde gerçekleştirilebilecek. En azında teoride durum bu şekilde.

Daha makul fiyatla birleştirildiğinde, yeni özellik Galaxy Note 10 Lite’ı tüketiciler için daha çekici bir seçenek hâline getirebilir. En azından büyük ekranlı telefonların çok ilgi gördüğü ülkelerde uygun fiyatlı ve çekici bir seçenek olabilir. Ne var ki, bu telefonu görmek için yeni yılı beklememiz gerekiyor. Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite’ın gelecek yılın başlarında duyurulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER