Teknoloji

Bu fotoğraflardaki cihaz Samsung Galaxy Fold 2 mi?

Samsung‘un katlanabilir ekranlı ilk telefonu olan Galaxy Fold, biraz rötarlı da olsa eylül ayı itibarıyla satışa sunulmuştu. Geçtiğimiz şubat ayında tanıtılan Galaxy Fold’u Huawei Mate X ve kısa süre önce gözler önüne çıkan Motorola Razr gibi cihazlar takip etmişti. İstiridye kabuğu şeklindeki tasarımıyla farklı bir yerde duran Motorola Razr, Samsung’a da ilham vermiş gibi görünüyor. Çinli sosyal ağlarda dolaşan fotoğraflar, Galaxy Fold 2 için orijinal Galaxy Fold’dan farklı bir tasarımın tercih edildiğini gösteriyor.

Weibo’da görülen fotoğrafların gerçekten Galaxy Fold 2’ye ait olduğunu gösteren somut bir işaret veya kanıt bulunmuyor. Fotoğraflanan cihazın bir prototip, konsept tasarım veya tamamen sahte olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Samsung’un Galaxy Fold’un devamını getirme konusunda istekli olduğu çok uzun süredir biliniyor. Güney Koreli şirketin yeni katlanabilir telefonunda istiridye kabuğu şeklinde açılan bir tasarımı tercih edeceğine dair iddialar da daha önce gündeme gelmişti. Sayfada görmüş olduğunuz fotoğraflar, internette dolaşan taslaklardaki tasarıma fazlasıyla benziyor.

galaxy fold 2

Fotoğraflardaki cihazın arkasında sadece iki kameranın bulunması dikkat çekiyor. Samsung’un önümüzdeki şubat ayında tanıtılması beklenen Galaxy S11’de beş arka kameraya yer vereceğine dair söylentiler ise uzun süredir etrafta dolaşıyor. Daha önce çıkan bir haberde, yeni Galaxy Fold’un S11 serisiyle aynı dönemde tanıtılabileceği ve bu telefonda 108 megapiksellik kamera sensörüyle 5x zum kameranın bulunabileceği ifade edilmişti. Ancak sızan fotoğraflar, telefonun 1x veya 5x arasında dijital zumla yetinebileceğini gösteriyor.

Galaxy Fold 2 çok iddialı bir fiyatla satışa sunulabilir

Galaxy Fold 2’nin fiyat bakımından da selefine kıyasla daha uygun bir notada durması bekleniyor. Galaxy Fold için hâlihazırda ABD’de 1980 dolar ödemek gerekiyor. Galaxy Fold 2’nin fiyat etiketinde ise 845 dolar yazacağı belirtiliyor. Bunun oldukça agresif bir fiyat olacağını belirtmek gerekiyor. Motorola bile ocak ayında piyasaya çıkacak olan Razr’ı 1499 TL karşılığında satacak.

Galaxy Fold 2, önümüzdeki dönemde potansiyel kullanıcıların karşına çıkan tek katlanabilir telefon olmayacak. Huawei, Mate X’in daha hızlı ve daha dayanıklı versiyonunu 2020’de piyasaya süreceğini daha önce açıklamıştı. Şirket, mevcut versiyonun Avrupa’da piyasaya sürüleceğinin müjdesini de vermişti.

İLGİLİ HABERLER