Teknoloji

Galaxy Chromebook 2 için yeni sızıntı daha iyi pil performansını gösteriyor

samsung galaxy chromebook 2

Samsung Galaxy Chromebook 2, 9to5Google sitesi tarafından sızdırılan çeşitli Samsung slaytlarına göre, önceki modelin pil ömrünü ve fiyatını artıracak gibi görünüyor. Bu yılın başında tanıtılan ilk Galaxy Chromebook modeli, çekici bir şekilde tasarlanmış 2’si 1 arada niteliğinde bir cihazdı. Yine de pil ömrü ve 999 dolarlık yüksek fiyat etiketi nedeniyle gördüğü ilgi zayıf kalmıştı. Eğer sızan bu slaytlar doğruysa, gelecek yıl bazı Chromebook’ların daha iddialı şekilde piyasada boy göstermesi umulabilir.

En önemli değişiklik pil ömrü olacak gibi görünüyor. WalkingCat rumuzlu kaynak tarafından paylaşılan slaytlar, Samsung’un bu yeni modelde 12 saatten fazla pil ömrünü hedeflediğini gösteriyor. Bu yılın başında çıkan Galaxy Chromebook modelinin yaklaşık 4 buçuk saat gibi bir pil ömrü sunduğu incelemelerden anlaşılıyordu. Samsung ise 8 saatlik bir pil ömrü öngörüyordu. Her iki durumda da Samsung’un 2021 model Chromebook ile ileri gideceğini anlıyoruz.

Samsung’un slaytları, Galaxy Chromebook 2’nin QLED veya kuantum nokta LED ekrana sahip ilk Chromebook olacağını da gösteriyor. Şirketin önceki Chromebook’u, cihazın pil ömrüne olumsuz yönde etki eden bir seçenek olan 4K AMOLED kullanıyordu. QLED’e geçiş, Samsung’un 2020’de Chrome OS olmayan dizüstü bilgisayarlarında yaptığı değişiklikle eşleşecektir.

Önceki Galaxy Chromebook modeli Samsung’un müşterilerinin cihazı kullanacağını hayal ettiği görevleri yerine getirmekten çok daha fazlasını yerine getirebilen, Intel 10. nesil Core i5 işlemciyle geliyordu. Ancak bu yeni Galaxy Chromebook 2’nin 10. nesil Core i3 ile geleceği tahmin ediliyor. Chrome OS tarayıcı tabanlı çalışan bir işletim sistemi olduğu için, bu işlemci değişikliği çok da olumsuz bir değişiklik sayılmaz. Ancak 2021 model bir bilgisayarın 11. nesil Intel işlemcileriyle gelmesi tercih edilirdi.

Tüm bu değişiklikler WalkingCat’in sızıntısında belirtilen 699 dolarlık yurt dışı fiyatının da belirlenmesine yol açıyor. Bu fiyat büyük ihtimalle giriş seviyesindeki modelin fiyatı olacaktır. İlk Galaxy Chromebook modeli profesyoneller için üst sınıf bir model olarak nitelendiriliyordu. Galaxy Chromebook 2’nin de bu çekici tasarımı koruduğunu görüyoruz.

Galaxy Chromebook 2’nin selefine göre daha düşük fiyatı onu Apple ve diğerlerinin dizüstü bilgisayarlarından daha çok üst sınıf Chromebook’lara yakın bir noktaya getirecektir. Daha farklı bir işlemciye geçiş ve diğer dizüstü bilgisayarlarında da kullanılan bir ekranın tercih edilmesi, daha düşük fiyatla birleştirildiğinde satışları artırabilir.

Bu dizüstü bilgisayarın Şubat 2021’de yurt dışında satışa çıkması bekleniyor. Ancak yakında başlayacak CES 2021’de bu ürünün resmi duyurusunun yapıldığını görebiliriz. Aynı zamanda bu etkinlikte gelecek yıl için Samsung’un çizdiği Chromebook yol haritasını da göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER