Manşetler

Video: Samsung Galaxy A72 Kutusundan Çıkıyor

Samsung Galaxy A72 kutu açılımı videosunda yeni Samsung Android telefonu kutu içeriği ve diğer detaylar yer alıyor.
samsung galaxy a72 kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy A72
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Samsung, son iki yılda çıkardığı Galaxy A51, A50, A71 ve A70 modellerinin gördüğü ilgi karşısında, bu yıl onların devamı olan Galaxy A52 ve Galaxy A72 modellerinin tanıtımına biraz daha önem verdi. Bunu da bu iki Android telefon için geçtiğimiz ayın ortalarında düzenlediği özel bir etkinlikte gösterdi. Bu iki telefondan daha büyük ekranlısı ve yüksek fiyatlısı; Galaxy A72 elimize ulaştı. 4999 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa çıkan Galaxy A72 kutu açılımı, kutu içeriği ve ilk kurulum videoda yer alıyor.

Daha önceki giriş ve orta segment Samsung telefonlarından alıştığımız bir ambalajda gelen Galaxy A72’nin kutusunu kaldırdığımızda karşımıza ilk çıkan telefon oluyor. Elimizdeki lavanta renkli modelin etrafını saran koruyucu naylonun üstünde Sonsuz-O ekran, 64 MP ve optik görüntü sabitleme özellikli arka kamera ve IP67 sertifikasıyla belgelenen suya dayanıklılık özellikleri öne çıkarılıyor. Bu arada ekranın üstünde koruyucu filmin bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Samsung, Galaxy S21 serisiyle birlikte kutudan güç adaptörünü kaldırmıştı. Ancak daha önce yayınladığımız Galaxy A72 ve A52 ön inceleme videosunda belirttiğimiz gibi, A72’nin kutusundan 25W güç adaptörü çıkıyor. Bu sevindirici, çünkü hem güç adaptörü bulma derdiniz olmayacak, hem de hızlı şarj desteğinden en iyi biçimde yararlanabileceksiniz. Her iki ucu USB-C olan bir kablo da kutuda yer alıyor. Bunun dışında SIM kart iğnesi, hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi var. Kulaklık yok, ancak telefonun 3.5mm kulaklık jakına sahip olması işi kolaylaştırıyor.

Kurulum işlemi yaklaşık beş dakikada tamamlanıyor. Bu sırada yüz tanıma sistemine yüzünüzü tanıtabilir veya ekran içi parmak izi okuyucusuna parmak izlerinizi ekleyebilirsiniz. Parmak izi okuyucunun alanı S21 serisindekine nazaran biraz daha küçük olsa da, hızlı biçimde parmak izi ekleme işlemi gerçekleştiriliyor. Sonrasında da ekran kilidi hızlı biçimde açılıyor.

Kurulum adımlarının sonlarına doğru çeşitli uygulamaları yüklemek isteyip istemediğiniz soruluyor. Bunların arasında Samsung’un Türkiye’ye özel uygulamaları var. Bir de Türkiye’deki veya uluslararası iş ortaklarıyla sunulan çeşitli uygulamalar var. Burada tercih size kalmış. Öte yandan kurulum sırasında eski akıllı telefonunuzdan veri taşıma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için önceki telefonunuza Samsung Smart Switch uygulamasını kurmanız gerekiyor.

Her şeyin sonunda Galaxy A72 kullanıma hazır hâle geliyor. Çeşitli Samsung, Google ve Microsoft uygulamaları yüklü durumda. Diğer Samsung telefonlarında yüklü olarak gördüğümüz Facebook, Spotify ve Netflix’i de yüklü olarak görüyoruz. Ana ekranın en solunda Google Asistan paneli aktif durumda. Arzu ederseniz bunun yerine Samsung’un 2021 model telefonlarında gördüğümüz Samsung Free panelini de kullanabilirsiniz. Kamera uygulamasında ise, Snapchat filtrelerini kullanmayı sağlayan Eğlence modu dikkat çekici. Bunu hem ön hem de arka kamera sistemiyle kullanmak mümkün.

Çok yakında detaylı bir Galaxy A72 incelemesi Teknoblog’da olacak. Eğer sorularınız varsa, bunları YouTube videosundaki yorum alanına yazabilirsiniz. Ya da diğer sosyal medya kanallarımız aracılığıyla iletebilirsiniz.

Samsung Galaxy A72
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER