Eğlence

Futbol, basketbol, voleybol ve hentbol liglerine koronavirüs ertelemesi

futbol koronavirüs

Yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında geçtiğimiz hafta sonu spor müsabakalarının seyircisiz oynanması kararı verilmişti. Ne var ki, liglerin ertelenmesine yönelik talepler de mevcuttu. Spor dünyasından birçok isim de bu konudaki görüşlerini çeşitli ortamlarda dile getiriyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile federasyon başkanlarının yaptığı görüşmeden erteleme kararı çıktı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Bakan Kasaoğlu Ankara’da futbol, basketbol, voleybol federasyon başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile bir araya geldi. Toplantı sonrasında Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan bakan, erteleme kararını duyurdu.

Liglerin ne zaman başlayacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ise, seyircili maçlarla liglere dönmek istediklerini, bunun için de çalışmalara en kısa zamanda başlayacaklarını kaydetti.

Formula 1’de koronavirüs ertelemesi

Gün içinde yeni tip koronavirüs kaynaklı bir erteleme haberi de Formula 1’den geldi. Akşam saatlerinde bir açıklama yapan F1 yönetimi; Hollanda, İspanya ve Monako yarışlarının ertelendiğini açıkladı. Geçen hafta Avustralya GP ile başlaması gereken 2020 sezonunda; Çin, Bahreyn ve Vietnam yarışları için de daha önce erteleme kararı çıkmıştı. Bu durumda Formula 1 sezonu, şartların izin vermesi durumunda 5-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Azerbaycan GP ile başlayabilecek.

İLGİLİ HABERLER