Teknoloji

Fujifilm XF10 büyük sensörü küçük gövdeye sığdırıyor

fujifilm xf10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fujifilm xf10Fujifilm, 2016 model X70’in takipçisi olarak nitelendirdiği yeni sabit lensli kompakt kamerası XF10’un duyurusunu gerçekleştirdi. X70 gibi, Fujifilm XF10 da 18.5mm (28mm eşdeğer) f/2.8 lensi büyük APS-C sensörle, küçük ve cebe sığabilir bir gövdede buluşturuyor.

XF10’da çözünürlük 24 megapiksele çıkarken bu makine 4K video kaydı da gerçekleştiriyor. Ne var ki, bunu sadece saniyede 15 karelik hızla yapabiliyor. Dokunmatik ekran yine mevcut, ancak XF10’da aynı zamanda, diğer Fujifilm makinelerinde olduğu gibi odak noktası seçmeyi sağlayan joystik de bulunuyor. Ağırlık ise 280 grama indirilmiş.

Aslına bakarsanız XF10, X70’e göre çok da düzgün bir yükseltme sayılmaz. Eski kameranın sahipleri yeni modelde bazı özelliklerin eksikliklerini hissedebilir. Örneğin döndürülebilir ekran, flaş yuvası veya diyafram açıklığı halkası XF10’da bulunmuyor. Kontrol mekanizması da tamamen farklı. Fujifilm XF10’da her bir pozlama parametresi için özel kontroller yerine PASM halkası kullanılıyor. Arkada D-pad de bulunmuyor, kontrollerde dokunmatik ekranlara odaklanılmış.

fujifilm xf10

Fujifilm XF10’da “kare modu” olarak adlandırılan modun üzerine de gidiyor. Bu modda kullanıcılara 1:1 görüntü oranını seçme ve Instagram’da hemen paylaşıma hazır fotoğraflar çekme fırsatı sunuluyor. Ayrıca kameranın Bluetooth Düşük Güç desteği de bulunuyor, böylelikle akıllı telefonlara otomatik görüntü transferi yapılabiliyor.

Aslına bakarsanız, bu kamera X-serisi tutkunları için çok da tatmin edici sayılmaz. Fujifilm, akıllı telefonları yerine üst sınıf kompakt kameraları kullanmayı tercih eden kullanıcıların yer aldığı pazarı hedefliyor gibi görünüyor. Fujifilm XF10 ağustos ayında, 499.95 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Makinenin siyah ve altın şampanya renkleri bulunacak.

İLGİLİ HABERLER