Teknoloji

Fujifilm X100VI klasik deneyimi yeniden tanımlıyor

fujifilm x100vi

Fujifilm’in simge niteliğindeki X100 serisi, altıncı modeli X100VI ile klasik kamera deneyimini yeniden yorumluyor. Selefi X100V‘nin büyük başarısını temel alan X100VI, 40 megapiksel sensörü, dahili görüntü sabitleme ve gelişmiş işlemcisi ile fotoğrafçılara yepyeni bir dünya sunuyor.

X100VI’nın en önemli yeniliği, 40 megapiksel çözünürlüğe sahip yepyeni sensörü. X-T5 ve X-H2 modellerinde de kullanılan bu sensör, fotoğrafçılara daha fazla kırpma esnekliği ve düzenleme özgürlüğü sunuyor.

X100VI’da ilk kez kullanılan dahili görüntü sabitleme sistemi (IBIS), düşük ışıkta ya da uzun pozlama gerektiren çekimlerde elde bile keskin görüntüler elde etmeyi mümkün kılıyor. Bu sayede fotoğrafçılar, tripoda ihtiyaç duymadan daha yaratıcı ve özgün fotoğraflar çekebilecek.

fujifilm x100vi

Fujifilm X100VI, şirketin en son X-Processor 5 işlemcisiyle donatılmış. Bu sayede selefine göre neredeyse iki kat daha hızlı performans sunan X100VI, seri çekimlerde ve video kaydında da göz kamaştırıyor.

X100VI, son nesil Fujifilm modellerinde kullanılan gelişmiş nesne tanıma özelliklerine sahip otofokus sistemini kullanıyor. Bu sayede fotoğrafçılar, netleme konusunda endişe duymadan anı ölümsüzleştirebiliyor.

X100VI, Fujifilm’in efsanevi film simülasyonlarından 20 tanesini barındırıyor. Bu sayede fotoğrafçılar, farklı film türlerinin renklerini ve tonlarını doğrudan kamerada deneyimleyebilecek.

Fujifilm, X100VI’nın 1934 yılında şirketin kuruluşundan beri kullanılan logosuyla işlenmiş özel bir versiyonunu da sınırlı sayıda satışa sunacak. 1.999 dolarlık fiyat etiketine sahip bu özel versiyon, koleksiyoncular için de ilgi çekici bir seçenek olacak.

X100VI, kompakt ve ergonomik tasarımıyla selefiyle aynı çizgileri takip ediyor. 23mm f/2 sabit lens, elektronik vizör ve arka LCD ekran da önceki modelden taşınıyor.

X100VI, klasik kamera deneyimini modern teknolojilerle harmanlayan bir model olarak öne çıkıyor. 40 megapiksel sensörü, dahili görüntü sabitleme, gelişmiş işlemci ve otofokus sistemi ile fotoğrafçılara yepyeni imkanlar sunan X100VI, kompakt bir gövdede olağanüstü bir performans vadediyor.

Fujifilm X100VI’nın öne çıkan diğer özellikleri

  • UHS-I SD kart desteği
  • 3.69 milyon ve 1.62 milyon nokta çözünürlüğe sahip elektronik vizör ve arka LCD ekran
  • 4 stop ND filtre
  • Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı
  • 12 fps seri çekim
  • 4K 30p video kaydı

Fujifilm X100VI, Mart 2024’ten itibaren gümüş ve siyah renk seçenekleriyle yurt dışında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER