Teknoloji

Fujifilm X-T3 ile aynasız kamera rekabetinde yeni bir cephe açıyor

fujifilm x-t3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fujifilm X-T3 adını taşıyan yeni aynasız kamerasını duyurdu. X serisinin en yeni üyesi olan X-T3, Fujifilm’in iddiasına göre bir ilki de beraberinde getiriyor. X-T3, dünyanın 60 fps’de 4K video kaydı yapabilen ilk APS-C aynasız kamerası olarak tanımlanıyor.

X-T3, 26 megapiksel çözünürlüklü X-Trans CMOS 4 sensör taşıyor. Şirketin tescilli X-Processor 4 görüntü işlemcisi de kurulumun parçaları arasında yer alıyor.

Söz konusu işlemcide dört ayrı işlemci ünitesi bulunuyor. Fujifilm tarafından verilen bilgilere göre, bu işlemci sayesinde görüntü işleme hızı eski nesillere kıyasla üç kat artıyor. Böylelikle kameranın otomatik odaklama yetenekleri de gelişirken, kameranın genel kullanım deneyiminin de daha üst bir seviyeye taşındığı belirtiliyor. İşlemci gücündeki artışın 10 bitte 4K 60 fps video kayıt imkanı sağladığı da vurgulanıyor.

Fujifilm X-T3 ile çekilen 4K 60 fps videolar, destekleyen bir SD karta depolanabiliyor. Bu çözünürlük ve kare oranı HDMI ile uygun bir TV’ye de aktarılabiliyor.

X-T3, 30 fps’ye kadar sürekli çekim yapabiliyor. 0.5 inçlik OLED elektronik vizör taşıyan kamerada ayarlanabilen 3 inç dokunmatik LCD ekran bulunuyor. Fujifilm X-T3, pil ve SD kart ile tartıda 539 gram çekiyor.

Fujifilm X-T3, yurt dışında 20 Eylül’de satışa sunulacak. Siyah ve gümüş renk seçenekleri bulunan kameranın sadece kasası İngiltere’de 1349 pound karşılığında satılacak. 18-55 mm. lens isteyenlerin ise 1649 pound ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER