Teknoloji

Fujifilm X-T100 uygun fiyatlı aynasız kamera

Fujifilm, X serisi aynasız kameraları içinde açtığı yeni bir serinin ilk modeli olan Fujifilm X-T100’ün duyurusunu gerçekleştirdi. Nispeten düşük fiyatlı bu kamera Fujifilm’in estetiğini daha geleneksel kullanıcı kitlesine hitap eden bir tasarımla harmanlıyor. Altın renk seçeneği de hoş tasarım unsurlarından bir tanesi oluyor.

SLR benzeri bir biçimle gelen bu makinenin arkasında yer alan kontroller Fujifilm’in, genel olarak X serisinin giriş seviyesindeki en iyi ürünü olarak nitelendirilen X-T20 modeline çok benziyor. Kabza bölümü yok, ancak elektronik vizörün bulunduğu kubbemsi bölüm geriye doğru açılarak flaşın ortaya çıkmasını sağlıyor. Aynı zamanda yatay eksende döndürülebilir dokunmatik ekranı da bulunuyor.

Öte yandan X-T100, Fujifilm’in özel deklanşör hızı ve pozlama telafisi kadranlarını giriş seviyesi X-A5 modelinde olduğu gibi geleneksel PSAM kontrolleriyle değiştiriyor. Aynı zamanda kameranın tepesinde de işaretlenmemiş iki adet kadran bulunuyor. Bunların ne için kullanıldığı bilinmiyor.

fujifilm x-t100

X-T100’ün X-A5 ile paylaştığı unsurlardan bir tanesi de sensör oluyor. 24 megapiksel APS-C sensör Fujifilm’in kendi X-Trans renk dizisini kullanmıyor, bunun yerine gezegendeki diğer tüm kamera üreticileri tarafından kullanılan Bayer şablonu tercih ediliyor. X-Trans’ın avantajları konusunda görüşler genel olarak ikiye ayrılıyor. Bazıları renk ve gürültü performansına olan etkisine çok güvenirken, bazıları ise bunun RAW işleme akışlarına olan etkisini eleştiriyor.

Sonuç olarak X-T100 çok da dikkat çekecek bir ürün değil, o zaman bu kamera kimlere hitap ediyor? Düşük fiyata oldukça iyi bir kamera arayanlar için bu kamera biçilmiş kaftan olacaktır. Üstelik yeni kullanıcıları Fujifilm’in bazı garipliklerine uyum sağlamakla da uğraştırmayacaktır.

Fujifilm X-T100 18 Haziran’dan itibaren ABD’de satışa sunulacak. Sadece gövdesi 599.95 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. 15-45mm f/3.5-5.6 power zoom lensli paket de 699.95 dolara satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER