Teknoloji

Foxconn tüm fabrikalarında tam otomasyona geçmeyi planlıyor

foxconn hindistan

foxconnApple’ın en büyük üretim ortaklarından biri olan Foxconn, tüm fabrikalarında tam otomasyona geçmeyi planlıyor. Şirketin Otomasyon Teknolojisi Geliştirme Komitesi’nin genel müdürü Dai Jia-peng, bu dönüşümü üç aşamada gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Robotlar ilk olarak insanlar için tehlikeli olabilecek veya insanların yapmayı istemediği işleri üstlenecek. İkinci aşamada ise montaj hattının otomasyonu gerçekleştirilecek. Böylelikle kullanılan robot sayısı da aşağıya çekilebilecek.

Üçüncü aşama hayata geçtiğinde şirketin fabrikalarında insan varlığının önemli ölçüde azalması öngörülüyor. İnsanlar lojistik, test, denetleme gibi konulara odaklanacak. Foxconn, bazı fabrikalarında şimdiden ikinci ve üçüncü aşamalara geçmiş durumda.

Şirketin elinde hali hazırda 40 bin adet Foxbot isimli robot bulunuyor. Çinli üretici, her yıl kendi imkanlarıyla bu robotlardan 10 bin adet üretebiliyor. Dai, bu sayı artsa da insanların görevlerini tamamen robotlara devretmeleri gibi bir durumun mümkün olamayacağını belirtti. İnsanların robotlara kıyasla daha hızlı öğrenebildiğinin altını çizen Dai, robotların her yeni görev için yeniden programlanmaları gerektiğini hatırlattı.

Foxconn otomasyonu tamamlanmış 10 montaj hattına sahip

Foxconn’un elinde hali hazırda otomasyon süreci tamamlanmış 10 montaj hattı bulunuyor. Bu hatlarda LCD monitörler, bilgisayarlar ve monitör bilgisayarlar üretiliyor. Şirket, iPhone üretimini ne zaman tamamen robotlara devredeceği konusunda ise bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER