Teknoloji

Fossil Android Wear akıllı saat Q Founder ile iddialı

fossil-q-founder-221015

Geleneksel saat üreticileri de akıllı saat dünyasına girmenin yollarını arıyor, Fossil de bu şirketler arasına katılıyor. Saat üreticisi yeni Fossil Q serisinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu seri içinde Android Wear ile çalışan Q Founder amiral gemisi ürün olma özelliğini taşıyor.

Dört Q saatinin üçü standart analog saatlere sahip, bununla birlikte entegre elektronik devreleri sayesinde aktivite takibi gerçekleştirebiliyor. Q Reveler ve Q Dreamer 125 dolarlık fiyat etiketlerine sahipken, Q Grant ise 175-195 dolar fiyat aralığında satılacak. Bu saatler 25 Ekim itibarıyla yurt dışında satışta olacak ve her biri Fossil’in iOS ve Android uygulamalarıyla uyumlu şekilde çalışacak. Bu uygulamalar sayesinde akıllı telefonlara gelen bildirimleri saatlere yansıtmak, aktivite takibi yapmak mümkün olacak.

fossil-q-founder-221015-2

Q serisinin en üst modeli Q Founder ise yukarıda belirttiğimiz gibi Android Wear ile çalışıyor ve tam dokunmatik ekran barındırıyor. Intel yongasıyla güçlendirilen bu saatin fiyatı 275 dolardan başlıyor. Bu fiyatıyla Q Founder’ın Motorola ve Huawei‘nin akıllı saatlerinden biraz daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Fossil Q Founder için net bir piyasaya çıkış tarihi vermedi, ancak bu akıllı saatin yıl sonuna doğru yurt dışında piyasaya çıkması bekleniyor.

fossil-q-221015Fossil akıllı saat pazarına giriş yapan tek geleneksel saat üreticisi değil. Tag Heuer de uzun zamandır beklenen lüks Android Wear saatini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu ve bunu kasım ayında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak Fossil tam donanımlı bir akıllı saat sunan, en rahat erişilebilir ve genel kullanıcı kitlesine hitap eden saat markası olarak öne çıkıyor. Bu markanın yaygınlığı da Android Wear saatinin veya diğer analog elektronik saatlerinin daha fazla kişinin bileğinde bulunma ihtimalini güçlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER