Eğlence

Fortnite Switch versiyonu 24 saatten önce 2 milyon indirme sayısına ulaştı

fortnite switch

fortnite switchNintendo, E3 2018 etkinliğinde popüler Fortnite oyununun Switch oyun konsoluna geleceğini duyurmuştu. Ve daha sonra, 24 saatten daha az bir zaman içinde oyun 2 milyondan daha fazla kez indirildi.

Polygon‘a konuşan Nintendo Amerika Başkanı Reggie Fils-Aimé, rakamların Switch gibi bir konsolda oyun için ne kadar büyük talep olduğunu gösterdiğini kaydetti. Doğasında var olan taşınabilirlik ve Epic hesabıyla birden fazla platform üzerinde eş zamanlama yapabilme ve tüm oyun için eşyaları ve ilerlemeleri açabilme imkanı Nintendo Switch üzerinden Fortnite‘ı epey çekici ve arzu edilebilir kılıyor.

Ne yazık ki, lansmandan sonra Switch ve Sony PlayStation 4 arasında oyun oynama veya ilerleme paylaşımı gibi unsurlar açısından bazı problemler yaşandı. Sony, PS4 oyuncularının hesaplarını rakip platformlarda da kullanmasına izin vermiyor ve bu konuda sessiz kalıyor. Buna rağmen, Switch kullanıcılar her ne olursa olsun, ücretsiz olmasının da katkısıyla, bu oyunu yükleyip kullanma konusunda epey istekli görünüyor.

Oyunun geliştiricisi Epic Games, Fortnite‘ın geçen yılın temmuz ayındaki çıkışından bu yana 125 milyon kayıtlı oyuncuya ulaşıldığını açıkladı. Bunların büyük bir kısmı da oyunu rekabetin ön planda olduğu şiddetli çatışma modunda oynuyor. Fortnite‘ın Switch’e gelmesiyle birlikte, geriye kalan tek eksik platform Android olarak kalıyor. Epic, Fortnite Android’in de bu yazın sonlarına kadar geleceğinin sözünü veriyor.

İLGİLİ HABERLER