EğlenceTeknoloji

Fortnite’ı Samsung’un uygulama mağazasından indirmek hâlâ mümkün

Epic Games Fortnite samsung galaxy

Epic Games’in kendi ödeme sistemini Fortnite’a yerleştirme girişiminin ardından Apple ve Google oldukça hızlı hareket etmiş ve oyunu “mağaza kurallarının ihlâli” gerekçesiyle kendi mağazalarından kaldırmıştı. Ancak Samsung’un Galaxy Store isimli mağazasında bu tarz kısıtlamalar bulunmuyor. Dolayısıyla Samsung Galaxy telefon sahipleri rahatlıkla bu mağaza üzerinden cihazlarına Fortnite indirebiliyor.

Android kullanıcılarının önünde oyunu telefonlarına yüklemek için başka bir yol da mevcut. Epic Games’in internet sitesinde bulunan 8,2 GB büyüklüğündeki APK dosyasını indirip kurarak da Android üzerinde Fortnite deneyimi yaşanabiliyor. Ancak burada uygulama içi satın alımlar henüz çalışmıyor. Epic Games’in yakında bu soruna bir çözüm getirmesi bekleniyor.

Epic Games’in Apple ve Google ile uzlaşamaması durumunda, Fortnite kullanıcıları Samsung Galaxy Store türevi üçüncü taraf mağazalara mahkum kalacak.

Bu hikayenin nasıl sonlanacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil. Ancak bu olayın uygulama geliştiricileri ve mağaza sahipleri arasındaki ilişkiyi köklü biçimde değiştirebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER